Wine&Dine Club – ilta, kahdeksan kotikokkia ruoan ja viinin kimpussa

Wine&Dine Club – ilta, kahdeksan kotikokkia ruoan ja viinin kimpussa

Tällä kertaa olimme Järvenpäässä keskellä ”maalaisidyliä” kokkailemassa ja maistelemassa viinejä. Menoa ja vilskettä riitti kun kahdeksan innokasta kotikokkia väänsivät illan viidenruokalajin menù:ta tarjolle.

Ensin arvottiin kokkiparit, ja sitten kuka mitäkin tekisi. Tässä vaiheessa meinasi tulla jo taktiikkaa peliin, kun parit alkoivat miettiä valmistettavien ruokien vaihtoa kunkin parin vahvuuksien mukaan. Taktiikat lensivät kuitenkin romukoppaan kun päätettiin, että jokainen pari valmistaa rohkeasti arvonnassa saamansa ruoan, ja tarvittaessa muut sitten auttaisivat mikäli omilta hommilta kerkeäisi. Niinhän se laulussakin menee… ”Hädässä ystävän, apu on hienoo”. Lähes kaikkien annosten kokoaminen tapahtuikin hienosti tiimien välisenä yhteistyönä. Varsinkin pääruoan,  koska eri tiimeillä oli vastuullaan pääruoan eri komponentit, jotka piti sitten yhdistää yhdeksi annokseksi..

Illan emäntä ja ehkä isäntäkin olivat jälleen laatineet erinomaisen ja mielenkiintoisen menùn, jonka mukaan R: oli valinnut ruokiin sopivat viinit. R:n pienestä ennakko jännityksestä huolimatta viinitkin osuivat ihan nappiin.

Ennen ruokien valmistusta pidimme tietenkin pienen viininmaistelun. Maistoimme sokkona kahta erilaista pääruoan kanssa tarjottavaa punaviiniä. On aina mielenkiintoista maistaa viiniä ensin ilman ruokaa, ja sitten maistaa ruoan kanssa ja pohtia mitkä ja miten ruoan ja viinin eri ominaisuudet sopivat yhteen.

Ohessa menù kuvineen ja viinivalintoineen.

Rucola keitto, voitaikina kierretikku

Alkukeitto: Rucolakeitto, voitaikina kierre.
Viininä Tasmanialainen Ninth Island Sauvignon Blanc.

Vihannespatè ja avocado kastike

Alkuruoka:
Vihannespatè avocadokastikkeen kera.
Jatkoimme samalla Sauvignon Blanc viinillä. Yrttinen, hedelmäinen, hapokas viini toimi molempien alkuruokien kanssa erinomaisesti. Erityisesti Avocado kastike suli viinin kanssa yhteen.

Sorsan rintafilè, suklainen punaviinikastike karamellisoitu maa-artisokka, sekä mustajuuri- sienimuhennos

Pääruoka:
Sorsan rintafilè, balsamietikkasuklaakastike, karamellisoitua maa-artisokkaa, sekä mustajuuri- sienimuhennos.
Viinit:
Marchese Antinori Chianti Classico Riserva 2007, sopivan tamminen, hedelmäinen ( jossa kuivattua hedelmää), makean mausteinen viini, jonka melko kypsät tanniinit sopivat keskeltä punaiseksi jätetyn sorsan kanssa mainiosti. Kuivan viinin ”makea” mausteisuus ja hedelmä sekä tasapainoiset hapot kestivät hyvin lisukkeiden makeuden ja täyteläisyyden sekä kastikkeen bitterimäisyyden ja hapot.
Toisena viininä oli CDP Domaine Du Vieux Lazaret 2009. Nuoren viinin marjaisuus toi raikasta eloisuutta tähän viiniin, nuoret tanniinit leppyivät mediumiksi jätetyn sorsan saurassa. Viini oli jo hyvin juotavaa ja sopi ruokaan ihan hyvin, mutta suosittelen laittamaan pari pulloa kellariin ja muutaman vuoden kellärikypsytyksen jälkeen sitä voisi kokeilla uudelleen.

Jälkiruoka:  (valitettavasti ei kuvaa) : (
Karamellisoitua ananasta, kookos jäätelö, mangopyre, sitruunanruoho- inkivääri liemi ja kookosmaito.
Viini:
Hoffman- Simon Piesporter Goldtröpfchen Riesling Auslese 2009
Tämän viinin aromeja ovat muun muassa makea ananas, kivelliset hedelmät, hunaja ja sitrus. Viinissä on runsaasti happoja, jotka tekevät makeasta viinistä raikkaan ja tasapainoisen. Viinin aromimaailma osui hienosti jälkiruoan kanssa yhteen, ja toimi loistavasti jälkiruoan ”raikastajana”, olematta kuitenkaan liian hapokas tai kuiva.

Kahvi – maitosuklaamousse tuulihattu

Kahvin ja konjakin / liköörin kera nautimme vielä kahvi-valkosuklaamoussella täytettyjä tuulihattuleivoksia, koristeenä mansikoita, tomusokeria ja kanelia.
Koko ilta oli yhtä makujen ilotulitusta ja harmoniaa, sekä puheen sorinaa ja hersyvää naurua.
Tällainen rakkaiden ystävien kanssa vietetty ilta on mitä parhainta terapiaa ja tasapainoa kiireiseen arkeen.

Suuri kiitos vieä illan emännälle ja isännälle, sekä muille clubilaisille. Seuraavaa iltaa odotellessa… 🙂

S&R

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »