Viiniä ja Ruokaa vieraili Mikä Viini 2014 – tapahtumassa

Viiniä ja Ruokaa vieraili Mikä Viini 2014 – tapahtumassa

Viinimaa järjestää ke- to 17.9.-18.9. Mikä Viini! – tapahtuman. Tänään tiistaina oli ammattilaisten päivä, ja Viiniä ja Ruokaa oli jälleen tutustumassa tarjontaan. Mikä Viini Helsinki 2014

Kahdessakymmenessä neljässä pisteessä nelisenkymmentä brandiä esittelemässä viinivalikoimiansa. Maisteltavaa riittää ja varmasti omat suosikit tulee löydettyä.

Me aloitimme maistamisen sampanjoilla, Bollingerin Rosé Brut, sitten Duval-Leroyn valikoima, joista luomuviini Organic Brut ja Cuvee Paris olivat erittäinkin hintansa väärtejä. Niin hyvä kuin Femme olikin, niin ei mielestäni ole 116€:n arvoinen, tosin kehittynee vielä, ehkä sitten. 🙂

Seuraavaksi parin kuohuviinin jälkeen, portugalilaisen Niepoortin tastingiin. Yksi Douron valkoviini, ja pari punkkua, joista Redoma Tinto 2006 on mielestäni maininnan arvoinen. Kannattaa maistaa. Siihen päälle kolme Ruby Portia ja yksi Tawny sekä yksi Dry White (uutuus). En mikään Port-viini spesialisti ole mutta kyllä noille käyttöä löytyisi.
Vielä piti yläkerrassa piipahtaa maistamassa tarjolla olleet kolme Louis Roedererin sampanjaa. Jotenkin nyt eivät kaksi muuta sävähdyttäneet, mutta kyllä Cristal on kristallia. Ei siitä uskalla/voi pahaa sanoa :). Tosin tuokin 2006 kehittyy vielä varmasti mukavasti ikääntyessään.
Alakerrasta muutama poiminto. Trimbachin Rieslingit eivät pettäneet, ja puolikuiva Gewurztraminer toimi erittäin hyvin tarjolla olleen juuston kanssa.
Ogierin Côtes du Rhône ja Châteauneuf-du-Pape viinit olivat varsin mukiinmeneviä. Sitten muutama chileläisen Errazurisin lippulaiva, hyvin tehtyjä viinejä (paitsi yksi kallis ”läski” shiraz) pohdituttaa vain, että kuka näistä on valmis maksamaan 60 – 100€.
Sitten oli vuorossa pari etelä-afrikkalaista pettymystä, mutta älkää te lukijat tästä lannistuko vaan menkää vaan rohkeasti maistamaan myös etelä-afrikkalaisia. Minulle ne eivät vaan nyt kolahtaneet.
Väliin muutama turvallinen espanjalainen punkku Riojasta ja Ribera del Duerosta ja sitten taas suuta neutralisoimaan vedellä ja patongilla.
Seuraavaksi pongahdettiin Larochen Chablisten pariin. 1er Cru Les Vaudevey oli yksi mainitsemisen arvoisista. Siinä oli jo mukavasti kerroksellisuutta ja  syvyyttä.
Sitten taas kiirehtimään yläkertaan, californialaisen Robert Mondavin tastingiin.
Nyt maisteltavana oli viisi viiniä Pinot Noirista Cabernet Sauvignoniin, laadukkaita, tosin melko tuhteja viinejä, ainakin minun makuuni. Vaikka Mondavin juuret juontavatkin Eurooppaan, tarkemmin Italiaan ja viinioppinsakin hän on myös hakenut Euroopasta on näihin Cabernet Sauvignon -viineihin ladattu Amerikkalaiseen tyyliin kaikkea ja paljon. Joten näitä makupommeja voi säilyttää kellarissa huoletta.
Illan viimeisessä tastingissä oli sitten vuorossa Marchesi Frescobaldin toscanalaiset.
Frescobaldi on yksi maailman vanhimmista viinitiloista, historia ulottuu 700 -vuoden päähän. Perhe valmistaa viiniä jo 30:ssä sukupolvessa.
Herkullisia Chianteja ja Brunello di Montalcinoja mm. Castelciogondo Brunello di Montalcino Riserva 2003.
Oli joukossa pari kiinnostavaa supertoscanalaistakin, Mormoreto, Bordeaux – blend ja Lamaione, puhdas Merlot.
Lopuksi täytyy todeta, että kyllä minä vaan pidän italialaisista ja eurooppalaisista viineistä.
Käykäähän maistelemassa, ja poimimassa omat suosikkinne.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »