Viini-illassa alle 12 euron viinit

Viini-illassa alle 12 euron viinit

Perjantaina 2.11. Viinikerho Viiniä ja Ruokaa maisteli viinejä alle 12 euron hintaluokassa.
Maistelimme sokkona kahdeksan viiniä, neljä eurooppalaista ja neljä viiniä uudestamaailmasta. Tarkoituksenamme oli löytää näistä ”arkiviineistä”, jokaiselle oma suosikki.

Jokainen arvioi ensin itsekseen kuusi viiniä, ja laittoi ne mieleiseen järjestykseen. Sitten jokainen pudotti mielestään heikoimman viinin pois. Tämän tilalle kaadettiin seitsemäs viini, jonka jälkeen taas pudotettiin heikoin viini pois, ja sen tilalle kaadettiin kahdeksas viini. Tämän jälkeen jokainen rankkasi viinit vielä mieleiseensä järjestykseen.

Lopuksi kävimme viinit läpi, ja teimme pienen kallupin mitkä viinit olivat suosituimpia ja mitkä pärjäsivät heikoimmin. Maistajien tietämättä mukaan oli ujutettu yksi 19 euron viini. Tommasin Valpolicella Ripasso, joka pärjäsikin ihan mukavasti. Se oli useamman ”raatilaisen” mielestä kolmen parhaan viinin joukossa, eikä ihme onhan kyseessä laadukas, ja erinomainen viini. Tosin taisi pari rankata sen ihan häntäpäähänkin. 🙂

Joukon edullisin viini chileläinen Santiago, joka tuottajankin mielestä kilpailee ennemmin oluiden kuin muiden viinien kanssa, toimii oikein helppona lipittely viininä. Seurustelun lisäksi viini toimii hyvin kevyiden, ruokaisten salaattien ja pastojen seurana. Toista ääripäätä edusti selkeästi tiukempi, M.Chapoutierin maukas rhonelainen La Ciboise, joka pääsee oikeuksiinsa kun rinnalle tarjotaan valkosipuli-yrttimarinoidut, ja grillissä mediumiksi grillatut karitsan kyljykset, sekä grillattuja vihanneksia. Tämä yhdistelmä toimii.

Espanjan viinejä edusti tälläkertaa vaniljainen Durius Tempranillo, joka myös on kympin hintaan erinomainen ostos. Samoin voi todeta myös uusi-seelantilaisesta Brancot Estate Pinot Noiristakin, hintaa tosin rapiat yli 11 euroa.

Siciliasta mukana oli Duca di Camastra Nero d`Avola. Tämä viini pitää kyllä maistaa uudestaan, ei siksi että se olisi maistunut erityisen hyvälle, vaan koska jäi vahva epäilys, että viini olisi ollut hapettunut. Pullo on kuitenkin suljettu kierrekorkilla, joten olisiko viini voinut saada liikaa happea pullotusvaiheessa. Koska en oikein usko, että kierrekorkkikaan ”falskaisi” niin paljon. No pakko maistaa toinen pullo ja todeta oliko viini hapettunut, vai kuuluuko viinin vaan olla noin madeiramainen.

Tällä kertaa ”raadilta” eniten pisteitä keräsivät Alamos Malbec Argentiinan Mendozasta, sekä Cycles Gladiatos Syrah Kaliforniasta. Molemmat erinomaisia, tasapainoisia viinejä, jotka viihtyvät hyvin tummien liharuokien seurana.

Lopuun voisi todeta, että hinta – laatusuhteeltaan erinomaisia viinejä olivat kaikki. Maistakaa ja valitkaa oma suosikkinne näistä edullisista ostoksista.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »