Wokki herkku

Wokki herkku

[ap_spacing spacing_height=”20px”]Wokkaus on mukavaa ja nopeaa ruoanlaittoa. Kun valmistelet ainekset ensin huolellisesti, ei itse ruoan valmistuminen kestä kauaa. Wokkia voit tarjota joko ihan sellaisenaan tai riisin tai nuudelin kanssa. Seuraavassa minun versioni broileriwokista.


Broileriwokki 4 hengelle

250 g broilerin suikaleita, maustamattomia

1 valkosipulin kynsi
2 porkkanaa
5 cm pätkä purjosipulia
1 iso punainen paprika
1 pieni kesäkurpitsa
150 g tuoreita tai pakastettuja papuja (pitkiä)

Sesamsiemenöljyä paistamiseen

Soijakastiketta

Siivuta kaikki ainekset ohuiksi siivuiksi, porkkana ja purjosipuli kannattaa siivuttaa kaikista ohuimmiksi, näin ne kypsyvät yhtäaikaa muiden kasvisten kanssa. Kesäkurptsasan voit halkaista ja poistaa siitä siemenet jos niin haluat. Minä en poista siemeniä oikeastaan koskaan. Mielestäni ei haittaa vaikka wokki hiukan saostuukin, kun siemenkohdat puuroutuvat ruuan sekaan.

 

Lorauta öljyä pannulle ja paista kuumassa pannussa broilerisuikaleet. Lisää sitten pieneksi hakattu valkosipuli. Kun sipuli on kuullottunut, lisääi porkkana- ja purjosuikaleet ja kuullota pari minuuttia. Heitä sitten sekaan paprikat ja hetken päästä kesäkurpitsat. Viimeisenä pavut. Jos käytätä tuoreita papuja, on ehkä parempi höyryttää papuja ensin hieman, että ne kypsyvät. Lisää soijakastiketta noin 0,5-1 dl ja kuumenna ruoka.

Tarjoa wokki halutessasi nuudeleiden tai riisin kanssa, ja harjoittele puikoilla syömistä, se on hauskaa.

Keittiön vinkki: jos syöt wokin ilman lisukkeita voit suurustaa soija liemen hiukan joko maizenalla tai perunajauho suuruksella, näin saat kiinteämmän seoksen, joka ei kaipaa muuta lisuketta. Voit myöskin laittaa wokkiin enemmän nestettä, esimerkiksi kanalientä,  ja suurustaa sitä hiukan. Näin saat nuudeleillesi enemmän kastiketta.

– S

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »