Tomaatti-Mozarella lohi

Tomaatti-Mozarella lohi

Niin kuin minulla on usein tapana, alan tehdä ruokaa vasta sitten kun on jo kauhea nälkä. Silloin ei todellakaan tule mieleen ruveta selailemaan keittokirjoja, vaan ottaa vaan kaapista mitä löytyy ja tekee ruokaa. Nyt ajattelin yhdistää kalaa, mozzarellaa ja kermaviiliä. Hyvää tuli ja varsinkin jos kala on aivan tuoretta, on tämä vasinainen herkku. Sopii tarjottavaksi perunoiden, muusin tai vaikkapa salaatin kanssa.

Lohifile
3-4 tomaattia
2 prk kermaviiliä
2 dl kermaa
2 palloa mozzarellaa
Parmesan juustoraastetta
Kuivattua tai tuoretta tilliä
Mustapippuria
Suolaa
1. Käsittele kala, eli poista ruodot ja suomusta file jos siinä on suomut tallella. Voitele kalalle sopiva reunallinen vuoka nokareella voita tai öljyllä. Aseta kala vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta kala suolalla ja mustapippurilla.
2. Pese ja viipaloi tomaatit.
3. Viipaloi mozzarella.
4. Lado mozzarella- ja tomaattisiivut kalan päälle.
5. Sekoita kermaviili, kerma ja tilli sekaisin erillisessä astiassa. Voit laittaa seokseen myös vähän suolaa ja pippuria. Kaada seos kalan kanssa samaan vuokaan. Älä kuitenkaan kaada niin että tomaatit ja mozzarellat valuvat pois kalan päältä, vaan kaada kalan reunoille.
6. Raasta parmesan juustoa kalan päälle.

7. Paista uunissa 175 asteessa fileen suuruudesta riippuen 20-45 minuuttia, niin että juustot sulavat ja saavat myös hiukan väriä. Vot ”avata” filettä paksuimmasta kohtaa paiston aikana vaikka veitsellä. Näin näät onko kala vielä raakaa. Kalan tulee olla mehukas ja vaalean punainen keskeltä, mittarilla mitattaessa asteet ovat 42 astetta.

Viinivinkki: Tässä ruoassa on rasvainen punalihainen lohi ja lisää rasvaa, ja täyteläisyyttä ruoka saa kermaviilistä, kermasta, mozzarellajuustosta, ja parmesaanista. Tomaatin hapokkuus kuitenkin tasapainottaa ruokaa, ja tekee siitä yllättävänkin kevyen oloisen. Mielestäni tälle ruoalle sopii hedelmäinen, hapokas,  valkoviini Italiasta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »