Suklaamousse

Suklaamousse

Isänpäivän kunniaksi hieman suklaista jälkiruokaa. Löysin Ranskalainen keittiö nimisestä keittokirjasta perinteisen suklaamoussen reseptin. Kun melkein kaikki ainekset löytyivät jääkaapista, päätin tehdä tämän reseptin mukaisen suklaamoussen.

8 annosta

225 g tummaa suklaata rouhittuna
4 rkl vettä
2 rkl appelsiinilikööriä tai brandya
2 rkl suolatonta voita pieniksi paloiksi leikattuna
4 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
6 rkl kuohukermaa
1/4 tl viinikiveä
3 rkl sokeria
ranskankermaa tai smetanaa ja suklaarouhetta tai-rusinoita, sekä appelsiinin kuoriraastetta koristeeksi

1. Laita suklaa ja vesi paksupohjaiseen kattilaan ja sulata suklaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sileää. Ota kattila pois liedeltä ja vatkaa joukkoon likööri ja voi.

2. Vatkaa keltuaisia sähkövatkaimella noin 2-3 minuuttia, kunnes vaahto on paksua. Lisää sitten se hitaasti sekoittaen suklaan joukkoon.

3. Vatkaa kerma kuohkeaksi (varo ettet tee voita) ja lisää suklaaseokseen yksi lusikallinen jotta suklaaseos notkistuu hiukan. Kääntele joukkoon loput kermasta.

4. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella hitaasti vaahdoksi. Lisää viinikivi ja jatka vatkaamista nopeammin kunnes muodostuu pehmeitä huippuja. Ripottele joukkoon sokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes vaahto on jäykkää ja kiiltävää.

5. Sekoita neljännes vaahdosta suklaaseokseen ja kääntele sitten varovasti joukkoon loput vaahdosta (älä piittaa parista vaaleasta viirusta). Lusikoi massa tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin 2 tunniksi.

6. Koristele ranskankermalla tai smetanalla, sekä suklaarouheella ja appelsiinin kuoriraasteella juuri ennen tarjoilua.

Keittiön vinkki: viinikiveä saa ostaa apteekista.

Viinivinkki:
Italialainen, Montaribaldin makea, helmeilevän hapokas Moscato d`Asti toimii suklaisten jälkiruokien kanssa erinomaisesti. Se on riittävän makea, ja sen hapot leikkaavat mukavasti suklaan rasvaa, ja ”puhdistavat” suun. Jättäen suuhun raikkaan hedelmäisen maun.

2 Replies to “Suklaamousse”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »