Punajuuri-Vuohenjuustosalaatti

Punajuuri-Vuohenjuustosalaatti

 

 

Punajuuri on ihana raaka-aine ja kun syksy tulee, löytyy sitä myös usein lautaselta. Tämä herkku sopii pienempänä annoksena vaikka lisukkeeksi tai sen voi syödä alkupalana kuten me teimme. Ruuassa yhdistyvät makea, suolainen ja hieman hapan maku, aivan ihanaa.
4 hengelle alkuruuaksi
4 keskikokoista raakaa punajuurta
Vuohenjuusto tanko (Soignon)
Rasiallinen rucolaa
Puoli pussillista pinjan siemeniä
2 rkl juoksevaa hunajaa
2rkl punajuurimehua
2 rkl oliiviöljyä
Suolaa (hieman)
Mustapippuria myllystä
Balsamico siirappi

1. Leikkaa vuohenjuusto tangosta noin 3cm pala ja laita se pakastimeen pakastepussissa.

2. Pese punajuuret huolellisesti juuresharjalla. Keitä kokonaisa punajuuria noin 10 minuuttia. Ota talteen hiukan punajuurien keittolientä/mehua.

3. Kuori punajuuret ja lohko ne noin kuuteen lohkoon per punajuuri, niin että palat ovat sopivan kokoisia eivätkä jää liian suuriksi.

4. Laita punajuuret 200 asteiseen uuniin noin 10-15 minuutiksi, kunnes ne ovat al dente. Jos sinulla on kaapissa punajuurimehua, voit kypsentää kuoritut ja lohkotut punajuurilohkot suoraan uunissa.

5. Sekoita öljy, hunaja, punajuurimehu ja mausteet kulhossa keskenään.

6. Pese ja kuivaa rucola huolellisesti. Voit käyttää salaattilinkoa.

7. Paahda pinjan siemenet pannulla, varo polttamasta niitä.

8. Leikkaa neljä sormen paksuista siivua vuohenjuusto tangosta. Säästä loput murennettavaksi annokseen. Ota voista pienet nokareet ja paina ne kiinni viipaleiden toiselle puolelle. Laita voipuoli alaspäin viipaleet kuumalle pannulle ja paista juustoa kunnes alapuoli alkaa rapeutua kunnolla. Käännä sen jälkeen ohuella lastalla siivut ympäri ja paista toinen puoli myös rapeaksi. Tarvittaessa lisää hiukan voita pannulle. Jos käy niin että juusto levähtää ja siivut sulautuvat toisiinsa ja murenevat, ei haittaa. Voit leikata tai repiä rapeita paloja salaattiin myös isommasta ”juustokiekosta”.

9. Laita punajuurilohkot öljy hunaja seokseen ja sekoita kunnolla.

10. Laita lautasille rucolaa jonka päälle punajuurilohkot. Jos hunaja öljyä jää, voit ripotella sitä annosten päälle loppuvaiheessa. Murenna loppu vuohenjuustosta (paistamattomasta ja pakastamattomasta) annoksien päälle. Ripottele pinjansiemenet annoksiin. Laita yksi paistettu kiekko vuohenjuustoa päällimmäiseksi. Höylää pakastetusta juustosta juustohöylällä siivuja annoksen koristeeksi. Koristele annokset Balsamico siirapilla.

– S –

Viinivinkki:
Sauvignon Blanc Ranskan Loiresta, esimerkiksi Pouylly Fume tai Sancerre. Tässä salaatissa rucolan karvaus, sekä vuohenjuuston karvaus ja hapokkuus pyöristävät Sauvignon Blancia mukavasti. Viinin hapot pärjäävät hyvin salaatissa olevien happojen kanssa, eikä punajuuren tuoma makeus aiheuta hankaluuksia viinille. Voit myös kokeilla uuden maailman aavistuksen hedelmäisempiä / täyteläisempiä Sauvignon Blanceja.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »