Paneroitua Pangasius filettä

Paneroitua Pangasius filettä

Pakastimestani löytyi kolme Pangasius filettä. Edellisellä kerralla paistoin kalan pannulla ja totesin että ei ole minun kalaherkkuni. Pussissa oli kuitenkin jäljellä vielä fileitä ja päätin että kokeilen niiden paneerausta, jos se vaikka tekisi niistä perempia. Tarjosin kalan itsetehdyn muusin ja keitetyn parsakaalin kera. Ja täytyy sanoa, että oli kyllä todella hyvää, suosittelen paneroimista tälle kalalle. Kastikkeena oli tällä kertaa Stockan herkusta ostettu hollandaise-kastike. Kastike oli ihan ok. ja sopi annokseen, mutta ei se omatekoista hollandaise-kastiketta voita. 🙂

3 nahatonta pakastettua Pangasius filettä
2 kananmunaa
Vehnäjauhoja
Korppujauhoja
Suolaa
Pippuria
Voita
Oliiviöljyä

1. Sulata ja kuivaa kalafileet talouspaperilla. Leikkaa fileet annospaloiksi. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

2. Riko syvälle lautaselle munat ja riko munien rakenne haarukalla.

3. Kaada noin desi vehnäjauhoa lautaselle ja desi korppujauhoa toiselle lautaselle. Jauhoa saa lisättyä kesken työvaiheen, jos näyttää että se ei riitä kaikille paloille.

4. Kasta kalafile munaan jonka jälkeen vehnäjauhoon, uudelleen munaan ja sen jälkeen korppujauhoon. Laita leikkuulaudalle ja toista käsittely kaikille paloille.

5. Paista kalapaloja voi-öljy seoksessa kuumalla pannulla niin, että kuorrute ruskistuu hiukan. Kala saa jäädä kuitenkin mehukkaaksi, joten varo ylipaistamista. Tarjoa kala heti.

Keittiön vinkki: käytä kalan muna-jauhotus vaiheessa ruuan valmistukseen tarkoitettuja kertakäyttö hanskoja. Näin kuorrute ei tartu kiinni käsiin ja pysyy paremmin kiinni kalan pinnassa.

Viinivinkki:  Tässä ruoassa viinin valintaan vaikuttaa eniten hapokas, rasvainen, ja munankeltuaisia sisältävä hollandaise-kastike. Lisäksi kalan paneroinnin rasvaisuus on hyvä ottaa huomioon viiniä valittaessa. Minä suosisin hapokasta, kuivaa tai läheskuivaa, kuitenkin runsaan hedelmäistä ja melko täyteläistä valkoviiniä Riesling – rypäleestä, myös Alsacen Pinot Grisiä kannattaa kokeilla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »