Paneroitu, paistettu kampela

Paneroitu, paistettu kampela

Menin kauppaan ostamaan kalaa se ainainen lohi mielessäni, tiskillä oli kuitenkin nahattomia kampelan fileitä. Hinta ei päätä huimannut ja paketista selvisi kalastuspaikka ja välinekin, troolari. No päädyin kampelaan vaikka en ole sitä itse koskaan tehnyt. Kerran eräässä saaressa olen tuttavien laittamaa kampelaa ja myös kampelan poskea maistanut ja se oli herkullista. Nappasin mukaan myös savusilakoita koska teki mieli, sekä se että kampelapaketti oli vain 480g painoinen, ajattelin että eipähän lopu kesken ruoka. Kalaa kahdella tapaa siis tänään.

4 hengelle

n. 500g kampelan nahattomia fileitä
1,5dl ruisjauhoja
2tl suolaa
1rkl voita

1. Kuivaa fileet talouspaperilla leikkuulaudan päällä
2. Sekoita jauhot ja suola syvällä lautasella keskenään
3. Pyörittele kalafileet jauho seoksessa
4. Paista molemmin puolin voissa noin 1,5 minuuttia per puoli, max 2minuuttia per puoli jottei kala kuivu

Lisukkeeksi tein paistettuja perunoita ja porkkanaa. Kuorin kolme isoa perunaa ja yhden porkkanan. Siivutin ohuiksi siivuiksi ja esikypsensin mikrossa muutaman minuutin ajan. Paistoin voissa pannulla noin 10 minuuttia koko ajan käännellen. Maustoin suolalla ja pippurilla.

Paistoin miedolla lämmöllä kirsikkaterttutomaatteja oliivi öljyssä rankoineen päivineen noin 10 minuuttia ja tarjoilin salaatinlehden päällä. Salaatti ei tarvitse mitään kastiketta koska tomaatit ovat meheviä ja öljyisiä. Halutessasi voit maustaa suolalla ja pippurilla, minä en lisännyt mitään.

Kastike kalalle syntyi smetanasta, suolasta, pippurista ja kuivatusta persiljasta ja tillistä, edes sitruunaa en tällä kertaa laittanut.

Viinisuositus: aromeiltaan neutraali ja keskihapokas valkoviini koska kala on miedon makuinen

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »