Paahdettua ankanrintaa ja appelsiini-kermakastike

Paahdettua ankanrintaa ja appelsiini-kermakastike

Lauantai illan viinin maistelussa oli vuorossa kaksi europpalaista viiniä vuodelta 2004. Ranskan Bordauxin Tour St. Pierre Saint Emilion Grand Cru, ja Espanjan Riojasta Marques de Arienzo Gran Reserva. Näin ollen viini määräsi valmistettavan ruoan. Ja täytyy sanoa, että tuo elegantti ranskis, jonka mukaan valmistettava ruoka valittiin oli napa kymppi aterian kanssa. Erittäin tamminen, vaniljaa uhkuva espanjalainen sopi paremmin sitten juustojen kanssa.
Tässä ohje:
Lisukkeena meillä oli appelsiini – kermakastike ja herkkutattirisottoa. Molempiin löydät ohjeet blogimme reseptihakemistosta.
1/2 rintafile / ruokailija tai jos on jälkä kuten meillä niin 1 / ruokailija
Suolaa pippuria
Nypi ankanrinnasta mahdolliset sulan jäämät pois. Tee joko poikittais viillot tai ruudukko ankanrinnan nahkaan melkein lihaan asti. Suolaa ja pippuroi ne.
Laita kaksi ankanrintaa kylmälle pannulle nahka alaspäin. Kuumenna pannu. Paista kaunis rapea, kullan ruskea pinta, ja käännä ja paista toiselta puolelta nopeasti pinta kiinni.
Siirra fileet uunivuokaan ja laita paistomittari lihan keskiosaan. Laita fileet 150 asteiseen uuniin. Ota fileet pois uunista kun paistomittari näyttää 52 astetta. Laita folio lihojen päälle ja anna lihojen vetäytyä noin puolet paistoajasta, jotta lihasnesteet eivät karkaa leikatessa lihaa.
Leikkaa file ohuiksi siivuiksi ja aseta ne kauniisti lautaselle kastikkeen päälle, voit myös kaataa kastiketta lihojen päälle.
Viiniksi suosittelen Tour St. Pierre Grand Cru 2004, tai vastaava kehittynyt Grand Cru Saint Emilionista.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »