Moscato d` Asti ja Zabaglione-viinivaahto

Moscato d` Asti ja Zabaglione-viinivaahto

Näin Viini Ruoka & hyvä elämä messujen kunniaksi julkaisemme Piemonten Astista tulevaa makeaa viiniä sisältävän ihanan jälkiruoan. Samalla tässä arvioimme messuillakin esillä olevan, Barbarescon alueella sijaitsevan Montaribaldin tilan viinin, Moscato d`Astin.

Vaikka itse tila sijaitseekin Barbarescossa, tämä viinin moscato rypäleet tulevat Astin kunnasta. Makea, kukkainen ja samalla raikkaan hedelmäinen, helmeilevän hapokas viini, sopii erinomaisesti aurinkoisen terassijuhlan alkumaljaksi, tarjoiltuna lähes jääkylmänä. Ahh, näin ensilumen jo tultua maahan, mieleen tulvahtaakin viimekesäinen Piemonten kuuma aurinko, uima-allas, ja lasissa kylmä moscato d`Asti.

Toimii tämä viini erinomaisesti talvellakin. Erityisesti suklaisten jälkiruokien kumppanina, kuten suklaiset vanukkaat, suklaakakut ja muffinit. Zabaglionessa käytettynä tämä viini toimii mielestäni paremmin kuin useasti käytetty marsala. Mikäli käytät moscato d`Astia itse zabablioneen, niin suosittelen myös nauttimaan sitä sen kanssa.

Tässä jälkiruoassa yhdistyy zabaglionen makeus ja kuohkeus, sekä raikkaiden marjojen hapokkuus, joka tasapainottaa kokonaisuuden näin lopputulos ei ole liian äitelä.

Viinivaahto neljälle.
4 keltuaista
4 rkl sokeria
1,5 – 2 dl moscato d`Astia

vadelmia, mustikoita tai muita marjoja.

Laita pyöreäpohjainen kulho tai kattila suurempaan kattilaan, jossa on kuumaa tai juuri kiehuvaa vehttä. Pienemmän kattilan pohja tulisi olla juuri veden pinnan yläpuolella.

Sekoita vesihauteessa keltuaiset, sokeri, ja viini. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa ja sakeaa. Kaada vaahto lasiin, ja lisää marjat. Nauti lasillisen Moscato d`Astin kanssa.

Zabaglione-viinivaahdon alkuperäinen ohje on kirjasta Risotto ja panna cotta, Otava

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »