Makkarakastike

Makkarakastike

HK:n sininen on makkara, jota tulee ostettua todella harvoin. Silloin kun ostan, teen joko uunimakkaraa tai makkarakastiketta. Tällä kertaa oli vuorossa makkarakastike. Maistoin makkaraa ja uskaltaisin väittää että makkara ei enää maistu samalta kuin ennen. No, härkää sarvista ja kokeilemaan tuleeko siitä kuitenkin hyvää kastiketta.

1-1,5 HK:n sinistä makkaraa (ei siis pakettia)
1 iso sipuli
1,5 rkl voita (voit käyttää myös öljyä jos haluat)
3 rkl vehnäjauhoa
1 lihaliemikuutio
n. 7 dl vettä
Sinappia
Ketsuppia
Mustapippuria myllystä
Persiljaa silppuna
Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Laita voi pannulle ja kuullota sipulit siinä. Lisää kuorittu ja paloiteltu makkara. Ruskista makkaroita hieman, mutta varo polttamasta sipuleita. Lisää pannulle hiukan voita ja vehnäjauhot. Sekoita niin että makkarat ovat ympäriisä jauhossa. Lisää vesi ja anna sen koko ajan kiehua samalla sekoittaen. Lisää myös liemikuutio ja mustapippuria maun mukaan. Lisää joukkoon loraus sinappia ja ketsuppia (määrä oman maun mukaan). Anna kastikkeen kiehua hiljalleen vähintään 5 minuuttia, tässä ajassa vehnäjauho kypsyy ja ei näin ollen maistu ”raa-alta”. Viimeistele persiljasilpulla ja nauti keitettyjen perunoiden kanssa.
Keittiön vinkki: kun käytät lihaliemikuutiota, sinappia ja ketsuppia saa kastike myös hienon rusehtavan värin. Näin sinun ei tarvitse käristellä jauhoista ruskeita, eikä kastike maistu palaneelta. Voit myös suurustaa kastikkeen esimerkiksi maizenalla jos et halua käyttää vehnäjauhoja. Ja jos haluat kastikkeesta kermaisen, käytä 1,5 dl maitoa/kermaa osana vettä.
 – S –

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »