Lihamureke

Lihamureke

Tässä jaan teille helpon ja nopeatekoisen lihamurekkeen ohjeen. Tässä ruuassa voit käyttää joko naudan-, sian- tai nautasikajauhelihaa. Eikä ole yhtään hullumpi idea jos ainekset olisivat luomua tai ainakin lähiruokaa. Valmistan murekkeen paistovuokaan jolloin mehukkuus säilyy eikä leviä pellille. Paiston aikana irtoavasta nesteestä osan voi käyttää myös kastikkeeseen makua antamaan kuten minä tein tällä kertaa.

700 g jauhelihaa
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
1 sipulikeittopussi
0,5 dl korppujauhoja
Pippuria myllystä
Suolaa

Sekoita kermaviili, sipulikeittoainekset, korppujauho ja munat keskenään isossa kulhossa. Anna seoksen maustua noin 10 minuuttia, samalla korppujauhot turpoavat. Laita uuni päälle 200 asteeseen.
Lisää seoksen loukkoon jauheliha ja sekoita keskenään erittäin hyvin. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Varo laittamasta liikaa suolaa, koska sipulikeitto aineksissa on jo jonkun verran suolaa.

Laita taikina pyöreään ja syvään lasivuokaan ja muotoile siitä kaunis ”keko”. Käytä apuna lusikkaa. Lisää noin 0,5 dl vettä vuokaan murekkeen reunoille, ettei mureke kuivu. Laita mureke uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Paistoajan puolivälissä voit hiukan alentaa lämpöä ettei mureke pala .

Tarjoile valmis mureke muusin tai keitettyjen perunoiden kanssa, lisukkeeksi sopivat mainiosti keitetyt herneet ja maissit, sekä kastikkeeksi vaikka herkkusienikastike (kts. ohje reseptit/kastikkeet).

– S –

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »