Helppoa ja edullista paistia leikkeleeksi

Helppoa ja edullista paistia leikkeleeksi

Ostan aina erilaisia naudan paisteja kun ne ovat tarjouksessa. Niistä saa mukavasti ruuan perheelle vaikka salaatin, tai valkosipuliperunoiden kanssa. Aivan loistavasti paistit kuitenkin sopivat leikkeleeksi. Silloin tiedät saavasi kokolihaa, eikä mitään jauhomössöjä leivän päälle.
Mehukkaan paistin valmistaminen on helppoa. Seuraavassa resepti jolla teet ruuan ja siivutat loput leikkeleeksi ja vaikka pakastat siivut jos paistista uhkaa jäädä paljon syömättä. Paistamisen jälkeen lihaa voi kuitenkin syödä ainakin viikon jos säilyttää sitä jääkaapissa.

1 kpl naudan marinoimatonta kulma-, ulko-, sisä- tai paahtopaistia
suolaa
pippuria

Tarvitset myös paistovuuan. Paras on vuoka jossa on hiukan kohottava ritilä (esim. Ikea), jolloin vuuan pohjalle voit laittaa jotain nestettä. Esimerkiksi viiniä, vettä, lihalientä… Näin paistettaessa lihan mehukkuus säilyy kun neste antaa kosteutta uunissa paiston aikana. Voit myös käyttää paistopussia pakkauksen ohjeen mukaan.

1. Ota liha pöydälle lämpiämään ainakin tunniksi, puoleksitoista ennen paistamista.
2. Poista mahdolliset pintakalvot veitsellä.
3. Pippuroi ja suolaa liha ympäriinsä myllysuolalla ja pippurilla.
4. Kuumenna lihanpaisto pannu kuumaksi ja lisää nokare voita ja oliiviöljyä. Paista nopeasti lihan kaikki pinnat ruskeaksi.
5. Lisää nesteet ritilän alle vuokaan ja laita liha ritilän päälle. Laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan lihan keskelle.
6. Kypsennä 100 asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 58 astetta. Ota pois uunista, mutta älä irroita mittaria heti  tai leikkaa siivuja, vaan anna vetäytyä hiukan ennen käsittelyä etteivät lihasnesteet karkaa lihasta. Lisää hiukan sormisuolaa siivujen päälle tarjoiluvaiheessa.

Jos teet puhtaasti leikkelettä, etkä halua syödä lihaa lämpimänä, voit laittaa lihan folion alla leikkuulaudalla jääkaappiin kun se on hiukan jäähtynyt ja leikata siivuja vasta seuraavana päivänä. Älä kuitenkaan kääri lämmintä lihaa tiukkaan folioon koska liha jatkaa kypsymistä folion alla.

Keittiön vinkki: osta itsellesi kunnollinen paistomittari, koska sen avulla onnistut lihan kuin lihan uunikypsentämisessä AINA!
Huom. Voit myös halutessasi kypsentää lihan kanssa samassa vuuassa porkkanoita, sipulia ja muita juureksia.

– S –

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »