Grillattua parsaa ja prosciutto kinkkua

Grillattua parsaa ja prosciutto kinkkua

 

Parsakaudella pitää syödä parsaa. Parasta tietenkin on, jos saat parsan omalta kasvimaalta. Meidän innostuksemme lähti aikoinaan siitä että huomasimme että edellisen kodin oston yhteydessä saimme myös parsapenkin. Ystäväni huomautti minulle syksyllä että teillä on hoitamattomalla kasvimaalla parsapenkki. Ja näin sitä seuraavan vapun tienoilla tarjosimme heille oman maan parsaa. Siitä lähtien olemme herkutelleet keväisin parsalla, joskin nykyään joudumme ostamaan tämän herkun ihan kaupasta.

 

Grillattua parsaa ja prosciutto kinkkua 4 hengelle

Nippu tuoretta vihreää parsaa (tai omasta maasta 2-3 per syöjä)
Paketti italialaista prosciutto kinkkua
50 g voita
sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Katkaise parsan huonot/kuivuneet päät pois. Halutessasi voit kuoria parsan varret, jotta parsat eivät olisi puisevia keittämisen jälkeen. Jos omistat parsakattilan keitä parsat pystyasennossa kattilassa pari kolme minuuttia. Jos et omista tällaista kattilaa, käytä tavallista kattilaa tai höyrykeitintä. Laita parsat heti keittämisen jälkeen jääkylmään veteen, jotta ne eivät menettäisi ihanaa vihreää väriään. Valuta jäähtyneet parsat hyvin.

Sulata voi pienessä kattilassa ja purista sekaan sitruunamehu. Voit maustaa voisulan suolalla ja pippurilla, tai laittaa suolan ja pippurin myllystä vasta annoksen päälle. Jos suolaat valmiin annoksen, suosittelen laadukasta sormisuolaa.

Ota 2-3 parsaa ja kiedo yksi kinkkusiivu parsojen ympärille niin että kinkku ei kasaannu samaan kohtaan, vaan hiukan vinottain. Kiinnitä alku ja loppupää coctailtikuilla, näin saat myös helpon paketin grillattavaksi. Ladot parsaniput lautaselle ja kaada hieman valmista voisulaa niiden päälle.

Anna parsojen maustua voisulassa 15minuuttia.

Grillaa parsoja niin että kinkku rapeutuu ja parsa saa vähän väriä. Jos sinulla on grillausapua.

Annoksen voit halutessasi kasata paahdetun tai grillatun leipäkolmion päälle, näin saat ihanan rapean suutuntuman annokseen. Voit toki nauttia parsan ihan ilman leipääkin.

Käytä loput voisulasta kastikkeena

Tämän reseptin olen joskus vuosia sitten ottanut jostai lehdestä, mutta en enää muista mikä kyseinen lehti oli. Uskoisin sen olleen kuitenkin Glorian Ruoka & Viini lehti.

Keittiön vinkki: saat helposti parsasta pois huonot päät taivuttamalla parsaa niin että se napsahtaa poikki. Parsa poikkeaa automaattisesti heti kuivan osan jälkeen.

Viinivinkki:
Sauvignon Blanc rypäleistä valmistetuissa viineissä on usein hieman karvautta ja ”vihreitä” aromeja yrttejä, nokkosta, raparperia, karviaista, herukkaa jne. Joistain voi jopa löytää parsaa muistuttavia aromeja. Sauvignon Blanc viinit ovat usein hyvin hapokkaita ja myös sitruksisia. Sitruksisuus, ja hapokkuus leikkaa hyvin annoksen rasvoja, sekä sitruksiset aromit toimivat hyvin sitruunaisen voisulan kanssa. Annoksessa oleva grillattu prosciutto kaipaa viiniltä hieman ryhtiä ja viinin tulisi mielestäni olla ainakin keskitäyteläinen.

Kokeile vaikka Vicarage Lane Marlboro Sauvignon Blancia tai Jackson Estate Stich Sauvignon Blancia.

3 Replies to “Grillattua parsaa ja prosciutto kinkkua”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »