Grillattua broilerin fileetä ja vesimeloni salaatti

Grillattua broilerin fileetä ja vesimeloni salaatti

Nimestään huolimatta tähän ”sörsseliin” tuli grillattua hieman muitakin lisukkeita kuin pelkkää broileria, kuten täytettyjä herkkusieniä, kesäkurpitsaa ja grillijuustoa.

Tarvittavat aineet:

maustamatonta broilerin fileetä (vähintään 1 / syöjä )
mausteita (suola,pippuri,paprika, curry jne.)
valkosipuli
oliiviöljyä (1 rkl)
balsamicosiirappia
grillijuustoa
herkkusieniä ( 2 – 3 / syöjä )
pekonia
kesäkurpitsaa 1 – 2 kesä kurpitsan koosta, ja syöjien määrästä riippuen
Koskenlaskija – juusto (pippuri tai paprika)
vesimeloni
amerikansalaatti
pinjansiemeniä (paahdettuina)
tomaattia

Broileri:
Valmista broilerille mausteseos. Sekoita mustapippuri, suola, paprikajauhe, curryjauhe, murskattu valkosipulin kynsi ja lopuksi tilkka oliiviöljyä niin, että seoksesta tulee helposti levitettävä tahna.
Huuhtele tarvittaessa broilerin fileet, ja kuivaa ne talouspaperilla. Hiero maustetahna broilerille ja laita jääkaappiin maustumaan.

Täytetyt herkkusienet:
Harjaa tarvittaessa herkkusienet puhtaaksi, poista jalat.
Leikkaa juustosta palat, jolla täytät sienet.
Kiedot herkkusienien ympärille pekonia. Kiinnitä pekoni esimerkiksi coctailtikuilla.

Kesäkurpitsa:
Huuhtele kesäkurpitsa. Leikkaa pitkittäin  noin 5mm paksuiksi siivuiksi, tai poikittain viipaleiksi mieltymyksen mukaan.
Voit ripotella suolaa kesäkurpitsojen leikatuille pinnoille ja ”itkettää” kesäkurpitsoja, jotta niiden mahdollinen kitkeryys poistuu (ei nykyään välttämätöntä). Kuivaa / pyyhi suolaneste pois kesäkurpitsoista ennen grillausta (voit myös huuhdella kesäkurpitsat, mikäli pelkäät liikasuolausta ja kuivata ne sitten). Grillauksen aikana voit sivellä hieman oliiviöljyä pinnalle.

Salaatti:
Pese ja silppua salaatti ja tomaatit pieneksi.  Poista vesimelonin kuori ja kuutioi melonin malto. Tee aineksista suuhun sopivan kokoisia. Paahda kevyesti pinjansiemenet. sekoita salaatin ainekset joko laakeaan tarjoiluvatiin tai suoraan annoksiksi lautasille. Lisää pinnalle paahdetut pinjansiemenet. Viimeistele balsamicosiirapilla.

Grillaaminen:
Pyyhi grilliritilät öljytyllä (talouspaperilla). Laita broilerin fileet kuumien ritilöiden päällä.
Ota ensin väri pintaan toiselle puolelle, ja pienennä lämpöä grillissä. Käännä fileet kun niiden yläpinta alkaa muuttua vaaleaksi, ja ne irtoavat helposti grilliritilästä. Grillaa miedolla lämmöllä hetki vielä toiselta puolelta. Mikäli käytät luullista rintaleikettä kääntele lihaa useammin ja pidä grilli miedolla lämmöllä. Näin saat mehukkaan, kypsän lihan etkä polta pintaa.
Liha on kypsää ja mehukasta kun fileen pinta on ”napakan” kimmoisa (ei kova) ja lihasneste on kirkasta. Varo grillaamasta fileitä ylikypsiksi / kuiviksi.

Grillaa sieniä niin kauan että pekoni on rapeaa. Voit hiukan käännellä sieniä pihdeillä niin että pekoni ruskistuu. Älä kuitenkaan käännä sieniä ylösalaisin, jottei juusto valu ulos sienien sisältä.

Viipaloi grillijuusto ja grillaa paloja kummaltakin puolelta niin että juusto on kauniin ruskeaa.

Grillaa kesäkurpitsoihin molemmille puolille raidat ritilän päällä. Varo ettei kurpitsan siivut kuivu, vaan jätä ne mehukkaiksi.

– R –

Keittiön vinkki: kannattaa aloittaa grillaaminen broilerista. Kun olet ottanut värin fileisiin ja alentanut lämpöä aloita sienten, kurpitsan ja juuston grillaus. kun olet grillannut lisukkeet, nosta ne IKEAn teräsvatiin/vateihin ja pidä niitä grillin sisällä mutta ei enää liekin päällä. Näin voit hyvin odotella broilerinfileiden kypsymistä ja lisukkeet eivät ylipaistu tai kuivu. Jos fileet eivät ota kypsyäkseen voit ottaa lisukevadit väliaikaisesti pois grillistä ja peittää ne foliolla. Tarvittaessa voit lämmittää vuoat uudelleen grillissä juuri ennen fileiden valmistumista.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »