Grillattu lohenfilee ja béarnaise kastike

Grillattu lohenfilee ja béarnaise kastike

Tällä kertaa grillasimme lohen fileen kokonaisena ja valmistimme sille béarnaise kastikkeen. Béarnaise kastekettahan totutusti tarjotaan paistetun tai grillatun lihan kanssa, mutta toimii loistavasti myös grillatun lohenkin kanssa. Muina lisukkeina toimi kesäkurpitsa herkkusieni gratiini, sekä kesäinen vihersalaatti, johon hieman ”ytyä” toi retiisit.

Meillä on grillissä kalalle oma grillipelti, mutta sen voi paistaa myös sileällä parilapuolella, tai öljytyillä ritilöillä. Voit käyttää myös öljyttyä foliota kalan alla.

Mikäli valmistat lohen kokonaisesta lohesta suomusta ja fileoi se. Nypi ruodot pois.
Hiero sitten fileiden pinnalle valkopippuria, (mustapippuria), suolaa, ja puolikkaan sitruunan mehu. Voit myös raastaa hieman sitruunan kuorta pinnalle. Anna maustua kelmun alla kylmässä, ja ota sitten lämpenemään huoneen lämpöön ennen kuin alat grillaamaan.
Aloita grillaaminen nahkapuoli alaspäin, kun nahka on rapea käännä kala. Lohi on mehukas kun sen sisälämpötila on noin 40 astetta, toiset tykkäävät kuivemmasta. 🙂

Béarnaisekastikkeen ohjeen löydät sivuiltamme reseptit hakemistosta kohdasta kastikkeet.

Viinivinkki:
Rasvainen grillattu kala, sekä hapokas ja yrttinen kastike kaipaavat rinnalle aromikkaan ja hapokkaan viinin. Esimerkiksi Riesling-, tai Sauvignon Blanc rypäleestä valmistettu valkoviini. Kokeile vaikka Jackson Estate Sauvignon Blanc.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »