Broilerin koivet uunissa

Broilerin koivet uunissa

Ihana arki on taas täällä. Kaiken gurmeen vääntämisen jälkeen tekee mieli ihan tavallista arki ruokaa. Kaupassa oli tarjouksessa broilerin koipia ja niistä tein tämän ihan tavallisen, mutta erittäin herkullisen ruuan.
Ostan muuten aina kaksi laatikkoa koipia, eli kuusi kappaletta, jotta saan seuraavan päivän evääksi myös tätä herkkua. Tämä ruoka valmistuu itsekseen uunissa lisukkeineen päivineen ja on hyvää myös seuraavana päivänä, joten voit tehdä sen etukäteenkin.

8 broilerin koipea
5 keskikokoista perunaa
5 porkkanaa
2 keskikokoista sipulia tai muutama shalottisipuli
2-3 kanaliemikuutiota
1-1,5 litra vettä
(liivatelehti)

Ota koivet pois paketista ja aseta ne esimerkiksi IKEA:n rautaiseen paistovuokaan. Käytä tähän määrään keskikokoista tai isoa vuokaa. Pese perunat erittäin hyvin ja kuori porkkanat ja sipulit. Lohko perunat kuuteen puolikuun malliseen lohkoon, pilko porkkanat haluamaasi muotoon ja lohko sipulit neljään osaan (shalottisipulit voit jättää kokonaisiksi).
Laita kaikki lohkomasi ainekset tasaisesti vuokaan ja peitä ainekset vedellä ja lisää liemikuutiot. Voit myös sulattaa kuutiot ensin veteen, mutta se ei ole tarpeellista.

Laita vuoka uuniin 225 asteeseen noin tunniksi. Muista valella kanoja (ja perunoita sun muitakin) muutaman kerran paistamisen aikan, etteivät ne pala vaan saavat hyvän värin. Valeleminen onnistuu hyvin kauhalla nestettä vuuasta nostellen. Alenna sen jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla noin tunti uunissa välillä valellen. Jos neste näyttää vähenevän, lisää hiukan kanalientä, jotttei pata kuivu. Alenna sitten lämpö vielä 100 asteeseen ja anna olla vaikkapa tunti.

Viimeksi kun tätä ruokaa tein,  annoin kanan olla yhteensä uunissa varmasti 3-3,5 tuntia ja kana oli ihanan ”ylikypsää” ja lihat irtosivat luista kun nostin annosta lautaselle. Aivan ihanan helppoa ja herkullista arkiruokaa.

Keittiön vinkki: tämä ruoka on melkeimpä ainut, missä käytän valmiiksi marinoituja liha-/kanatuotteita, mutta tähän se sopii erittäin hyvin. Voit pyyhkiä koivista pois ylimääräisen marinadin ennen vuokaan laittamista, mutta se ei ole tarpeellista. Käytä aina luomutuotteita ja lähiruoka-aineita jos mahdollista, niin saat erittäin maukasta ruokaa. Jos käytät marinoimattomia koipia, muista marinoida ne ensin itse ainakin vuorokauden ajan.

– S –

Tämänkin ruoan kaveriksi sopii erinomaisesti hieman kehittynyt, marjaisen hapokas Pinot Noir Burgundista.

-R-

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »