Don´t Miss a Bite

Don´t Miss a Bite

Osallistuimme Blogatin järjestämään Don`t Miss a Bite kampanjaan, jossa WSOY tarjosi ruokablogareille luettavaksi ja testattavaksi Vera Jordanovan kirjoittaman Don`t Miss a Bite – keittokirjan.

Ensimmäinen ajatus oli että millainenkohan ruokakirja sieltä postin kautta tupsahtaa, mutta kun avasimme paketin, oli se iloinen yllätys.

Kiinnitimme ensimmäisenä huomiota punaiseen nauhaan, minkä pystyy laittamaan lukemasi kohdan väliin. Ihana asia keittokirjassa ja tuo pientä luksuksen tuntua. Toinen seikka oli kirjan kansien materiaali. Osittain kiiltävä mutta kirjan selkämyksen kohdalla materiaali vaihtuu mattapintaiseksi.

Kirja on laadukkaan oloinen ja ulkonäkö on houkutteleva. Sopii vaikka ihanasti lahjaksi tai tuliaiseksi kyläreissulle.

Kirjassa Vera kertoo ruokakokemuksistaan ympäri maailmaa, ja miten ne ovat vaikuttaneet hänen kokkauksiinsa. Vera rakastaa ruokaa ja kokkausta kuten hänen sukunsa naiset monessa polvessa.

Pidin eritoten kohdasta missä hän kertoo aloittaneensa päivänsä usein croissantilla ja kahvilla katukahvilassa, kun muut mallit jättivät aamupalat väliin, ihanaa!

Kirjan lumoavat kertomukset luovat hyvän pohjan monelle reseptille, niistä saa idean miksi Vera pitää näistä ruuista. Kirja tuntuu jotenkin henkilökohtaisemmalta. Tämä kirja sisältää helposti ryhmitellyt aiheet, tai vaihtoehtoisesti voi käyttää myös hakemistoa.

Ennen kirjan käyttämistä kokkailuun, suosittelemme käyttämään hetken pelkästään kirjan lukemiseen ja tarinoista nauttimiseen. Näin saat kokonaisvaltaisemman kuvan kirjasta, koska tämä ei ole pelkkä keittokirja.

Me rakastamme rauhallisia viikonloppubrunsseja, siksi valitsimme tähän Veran isän inspiroiman ”kulhoissa paistetut kananmunat” reseptin, jonka teimme viime viikonlopun brunssillemme.

4 annosta
1 rkl oliiviöljyä
1/2 rkl voita
2 purjoa huuhdeltuina ja pilkottuna
1 tl hienoksi raastettua sitruunan kuorta
suolaa
100 g pancettaa ohuiksi suikaleiksi leikattuna
9 rkl ohueksi silputtua silolehtipersiljaa
1 1/4 dl maustamatonta jogurttia
4 rkl hienoksi raastettua parmesan juustoa
8 kananmunaa
mustapippuria

varaa esille 4 uuninkestävää kulhoa

1. Paista purjot voi öljy seoksessa pehmeiksi noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon sitruunankuori raaste. Kumoa isoon kulhoon jäähtymään.
2. Paista pancetta samalla pannulla rapeaksi lisäämättä rasvaa. Nostele sitten talouspaperin päälle valumaan.
3. Jaat purjot neljään vuokaan ja lisää jokaiseen vuokaan 2 rkl persiljasilppua. Lisää seuraavaksi 2 rkl jogurttia jokaiseen vuokaan sekä lusikallinen parmesan raastetta.
4. Riko jokaiseen kulhoon 2 munaa ja rouhi hieman mustapippuria päälle.
5. Ripottele päälle pancetat ja loput persiljasta.
6. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet.
Tarjoile lämpimänä.

Tämä annos maistui osalle perheestämme oikein hyvin, mutta toiset eivät pitäneet jogurtin happamuudesta. Jogurtin voi myös jättää pois jos haluaa.

Toivotamme ihania hetkiä Veran kirjan parissa! Kirjan voitte hankkia esimerkiksi täältä.

Kirjan oli Viiniä ja Ruokaa blogille arvioitavaksi tarjonnut WSOY.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »