Wappu

Wappu

Rakkat lukijat.
Taas on se aika vuodesta kun moni nostaa kuohuviinilasin huulilleen, siemailee kuplivaa ja katselee hitaasti ulkona leijuvaa räntää. Wappu on taas täällä.

Vapun viettoon meillä kuuluu perinteisesti vappupäivän brunssi. Bunssille kutsumme aina ystäviä ja tuttavia. Brunssia vietämme myös aina nyyttäri periaatteella. Näin jokainen saa tuoda omia herkkujaan ja välillä ahkerimmat jopa leipovat…Grillaamme ulkona (satoi tai paistoi) makkaroita, munaa, lihapullia, kanaa. Teemme jotain salaattia ja ehkäpä ostamme myös lasten suosikkeja punajuuri- ja perunasalaattia. Uudet perunat, sillit ja savustettu kala on myös ”must juttuja”. Jälkkäriksi sitten vaikka lettuja tai vain yksinkertaisesti simaa ja tippaleipiä. Simaa olemme aina saaneet mummulta, joka on siman laiton mestari.

Brunssilla ei turhaan hienostella vaan tiensä grilliin ja kattiloihin löytävät yksinkertaiset herkut, jotka auttavat toipumaan edellisen illan riennoista. Pitäkäämme lippu korkealla, raikukoon laulut ja nautitaan ystävien seurasta.

Mukavaa Wappua kaikille lukijoillemme, kippis!

– R&S –

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »