Uusi Piece ’N’ Love pizzeria & bar Helsinkiin

Uusi Piece ’N’ Love pizzeria & bar Helsinkiin

Viiniä ja Ruokaa & Elämää vieraili Helsingin uusimman pizzerian Piece ’N’ Loven avajaisissa perjantaina 4.12.

Viime viikolla Uudenmaankadulle, entisen ravintola Raflan tiloihin auennut Piece ’N’ Love pizzeria tuo uuden konseptin Helsingin pizzeria tarjontaan.

Piece ’N’ Loven idean ja ravintolan emäntä on Lotten Linborg-Suhonen.

Loten ja sädetikut

Intohimoinen ruoanlaittaja Lotten on haaveillut oman ravintolan perustamisesta pienestä pitäen. Monta vuotta Lotten’s Mat ruokablogia pitänyt Lotten päätti 2013 osallistua Master Chef -ohjelmaan ja sijoittuikin kilpailussa upeasti kolmanneksi.

Tämän jälkeen vauhti on ollut hurjaa. Lotten aloitti ohjelman jälkeen ravintolatyöskentelyn opettelemisen heti Suomen ravintoloiden huipulta, Michelin tähtiravintola Olon keittiössä Pekka Terävän opissa.

Syksyllä 2013 ja talvella 2014 Lotten osallistui ystävineen pariin ravintolapäivään grillaamalla pizzoja Green-Egg -grilleillä ja pizzat olivatkin erittäin suosittuja.

Samaan aikaan hän perusti omalla nimellään toimineen catering-palvelun jonka nimissä veti myös kokkikouluja. Kiitosta saanut Gourmeeta – Perkele keittokirjakin tuli julkaistua.

gourmeeta perkele

Idea Piece ’N’ Lovesta syntyi kesällä 2014.

Pizzerian ”tavaramerkki” ranskan kermaan pohjautuva pizzakastike syntyi onnellisen ”sattuman” kautta. Kesällä 2014 Lotten grillaili pizzoja ja alkoi kehittelemään pizzakastiketta ranskankermasta, kun tomaattikastike oli loppunut.

Syksyllä 2014 Lotten aloitti pilottihankkeen, jossa Piece ’N’ Love pizzoja toimitettiin perjantaisin asiakkaille.

Piece ’N’ Love konttipizzeria nousi kesällä 2015 Hernesaaren rantaan ja löi siellä heti itsensä läpi. Suunnitelmissa onkin että konttipizzeriat tulevat saamaan jatkoa.

No minkälainen pizzeria Piece ’N’ Love sitten on?

Ensinnäkin sijainti on erinomainen. Pizzeria sijaitsee Uudenmaankadun Diana-puiston puoleisessa päädyssä Erottajan ja Iso Roban välissä, joten sinne voi helposti kävellä rautatieasemaltakin.

Piece n Love ulkoota

Kaunis miljöö ja suurien ikkunoiden ansiosta ulos asti näkyvä tyylikäs, mutta samalla rento ja kodikas ravintola baaritiskeineen kutsuu asiakkaan sisään.

baaritiski DSC_0001 rentoamenoa

Sisustuksessa on raapaisu retroa, mutta ei se mikään ikkuna pölyiseen menneisyyteen ole. Päin vastoin. Pizzerian ja baarin yhdistäminen toimii luontevasti ja ravintolassa on rento olohuonemainen tunnelma. Ehdoton kokeiltava paikka on leveälle ikkunalaudalle sisustuksesta vastanneen Klaus Suhosen ”virittämät” keinutuolit, joissa on mukava keinua samalla kun siemailee baarin erinomaisia drinkkejä.  Napakymppi!

Pizzat?!

EtanapizzaKuten aikaisemmin mainitsin, Piece ’N’ Love pizzat sisältävät tomaattikastikkeen sijaan Lottenin kehittämän ranskankerma pohjaisen kastikkeen, joka toimii nerokkaalla tavalla ravintolan pizzoihin.

Valittavana on muun muassa avocado kasvispizza, vegaanipizza, kinkkupizza Schwartzwaldin kinkusta, italialaisesta salamista valmistettu salami pizza, kylmäsavulohipizza, sekä meidän ehdottomaksi suosikiksi noussut etana pizza, joka sisältää etanoiden lisäksi roquefort- sinihomejuustoa, valkosipulia sekä lehtipersiliaa. Kertakaikkiaan herkullinen pizza.

PizzatauluPizzojen hinnat osuvat 14 – 17 euron haarukkaan joka on mielestämme varsin sopiva, ja pizzojen laatuun nähden jopa edullinen. Pizzojen lisäksi valittavana on salaatteja ja pannacottaa jälkiruoaksi.

Pizzat poikkeavat siis perinteisistä italialaisista pizzoista ja vaikka me olemmekin italialaisen pizzan vannoutuneita faneja, niin pakko sanoa, että kyllä nämä olivat myös kertakaikkiaan erinomaisia. Suosittelemme ehdottomasti.

Aivan yksin ei Lottenin tarvitse pizzeriaa pyörittää, sillä mukana hänellä on vankka joukko ravintola-alan rautaisia ammattilaisia.

Ensimmäisenä mainittakoon muun muassa ravintolat Rafla, Maxill, Pulp, ja Pravdan perustanut ja Avocado – pastasta suurelle yleisölle tutuksi tullut ravintoloitsija Alexander Gullichen.

Keittiöpäällikkönä toimii Matti Raittinen, joka kuuluu Linko pizzerian perustajiin. Linko Pizzeria voitti vuoden alussa Helsinging parhaan pizzerian tittelin.

Ravintolapäällikkönä toimii Alehandro Ahumada, joka on ravintola Pueblon perustaja. Näiden mainittujen lisäksi ravintolassa häärää neljä muuta ammattitaitoista ja ystävällistä henkilöä.

Piece ’N’ Loven markkinoinnista ja sisustussuunnittelusta vastaa mainostoimisto People’sin vetäjä, graafikko ja monitaituri Klaus Suhonen.

Klasuavajaisbileetavajaisbileet 2DSC_0011

TervoPerjantain avajaisbileet olivatkin sitten juuri niin maukkaat, rennot ja hauskat kuin ravintolan omistajansakin. Mikäli paikalla olleiden vieraiden (mukana myös useita tv:stä tuttuja julkkiksia) olemusta osaa yhtään tulkita, niin kyllä tälle ravintolalle voi ennustaa yleisestä vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta hyvää menestystä.

Ravintoloitsijat ovat ainakin asettaneet riman ja tavoiteen korkealle, ei enempää eikä vähempää kuin olla Stadin paras pizzeria.

Onnea Piece ’ N’ Love.

Kuvat: Minna Lehtinen

Tästä Brunssikeijo blogin tekemään Piece ’N’ Love pizzerian arvioon.

3 Replies to “Uusi Piece ’N’ Love pizzeria & bar Helsinkiin”

 1. Kivan nopeasti julkaistu reportaasi varmasti kokeilemisen arvoisesta paikasta. Silti, itse teksti on niin täynnä kliseitä ja kömpelö, että ravintolaakaan ei voi ottaa tosissaan. Älkää (tai älä – tekstin kirjoittaja/t viittasi/vat itseensä kahdessa eri persoonassa) yehkö tästä(kin) ravintolasta peruskoulun köksäntunnin ainekirjoituksen aihetta, jos journalismia yrität(te).

  1. Hei Kaisa,

   Kiitos kommentista ja kritiikistä, joka on aina tervetullutta.
   Pieni puolustus persoonamuotojen käyttöön. Minä kirjoitin tekstin ja siksi käytin tekstin kohdassa (mainitsin) muotoa, mutta me vaimoni kanssa yhdessä osallistuimme avajaisiin ja myös mielipiteemme olivat yhteisiä ja vilpittömiä. Tästä johtuen käytin kahta eri persoonamuoto (minä/me).
   Henkilökohtaisesti nostan käden pystyyn virheen merkiksi, mikäli tekstin tyyli ja kirjoitustapa ei miellyttänyt.
   Oikein hyvää joulun odotusta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »