Ruokaterveiset Åresta, pohjolan ”alpeilta”

Ruokaterveiset Åresta, pohjolan ”alpeilta”

[ap_spacing spacing_height=”10px”]
Pohjolan suurin laskettelukeskus tarjoaa erittäin monipuoliset laskettelurinteet. Åresta löytyy pitkistä loivista sinisistä perherinteistä, aina mustiin maailman cup rinteisiin, joten haasteita löytyy aloittelijasta expertiin. Åren Björnenin alue on erityisesti keskittynyt pienten lasten lasketteluun, ja sitä voi erityisesti suositella lapsiperheille. Åre toimii myös oivana ponnahduslautana varsinaisille Alpeille.

Koska tämä on ruokablogi jätämme rinteistä kirjoittamisen, ja keskitymme rinneravintoloihin.

Heti reissumme ensimmäisenä päivänä, heitimme romukoppaan alkuperäisen suunnitelmamme syödä päivittäinen lounas omalla kämpällä. Siinä samassa muuttui sitten matkabudjettikin, vaikka emme mitään gurmeeta hakeneetkaan, vaan ihan tavallista edullista vatsan täytettä. Näin jälkiviisaana voi todeta että päätös oli oikea. Omalla kämpällä syöty lounas olisi siirtymisineen ja ruoan laittoineen vienyt turhan paljon lasketteluaikaa. Lisäksi lounaan jälkeen olisi osoite turhan helposti ollut sänky ja ruokalepo, kuin laskettelurinne.
Ensimmäisenä päivänä Rödkullenin leppoisten perherinteiden ala-asemalla söimme parit nacho- ja fish&chips- annokset.
Kantaessamme annoksia pöytään oli lasten ensimmäinen kommentti nacho-annoksesta ”noin vähän nachoja”. Yritä siinä sitten selittää, että kyllähän niitä ihan reilusti on. No kun ei ollut pakko myöntää. Nachot loppuivat kesken suhteessa kastikkeen määrään. Jauheliha papukastike olisi voinut olla hieman tulisempikin. Nyt se oli tehty sellaiseksi kaikille ”maistuvaksi” versioksi. 95kr tästä annoksesta oli siedettävä, mutta kuten lapset sanoivat nachoja olisi tosiaan voinut olla enemmänkin.
Fish & Ships annoksessa friteerattu turska oli erittäin mehukas, ja ”fritti” kuorrutus oli rapea ja ohut kuten pitääkin. Annoksen ranskalaiset upposivat nekin hyvin. Hinta-laatusuhde 110kr annoksessa oli ok.  Kylmä olut maistui annosten kanssa mainiolta. Puolen litran tuopista piti tosin pulittaa noin 7 EUROA! Kruunu on tosiaan parissa vuodessa vahvistunut Euroon nähden.
Toisena päivänä laskettelimme Duvedin astetta haastavimmissa rinteissä. Rinteiden puolessa välissä olevassa ravintolassa oli tarjolla lounaspöytä. Lapset 65kr, ja aikuiset 100kr per henkilö. Hinta ei ollut paha, kun taas ajattelee että on rinneravintolasta kyse. Tarjonta sinällään ei kyllä ollut mitenkään päätä huimaava. Vaatimaton salaattipöytä, pari erilaista raastetta ja tomaatteja. Porsaan schnizel:iä, herneitä ja paistettuja perunoita. S- ei ollut oikein tyytyväinen kun schnizelit loppuivat kesken. Toinen vaihtoehto oli jauheliha spaghetti, joka ei myöskään ollut rouvalle kovinkaan mieleinen vaihtoehto. Meiltä muilta liikeni kuitenkin sen verran possua, ettei Ässäkään ihan tyhjin vatsoin tarvinnut takaisiin rinteeseen lähteä. Lapsille mehut ja meille aikuisille oluet huiviin, ja taas oli hyvä mieli.

Kolmantena päivänä söimmekin lounaan muista päivistä poiketen omalla kämpällä, koska iltapäivällä oli laskettelun sijaan vuorossa kylpylämeininkiä. Ruoka oli tietenkin hyvää ja edullista. 🙂

VM6:n rinteiltä pääsee näppärästi laskemaan suoraan Åren torille. Sukset parkkiin ja hampurilaiselle. Viikon edullisin lounas. Koko perheen sapuskat juomineen yhteensä vain 235kr. Tosin Max- hampurilaisketjun pihvien maku jakoi mielipiteet. Muiden mielestä pihvit olivat oikein hyviä, omasta mielestäni parempiakin on syöty.
Päivän lasketteluiden jälkeen kävimme after ski oluet ja kuumat kaakaot nauttimassa torin laidalla olevassa Broken baarissa.
Kaksi viimeistä päivää laskettelimme pääasiassa Duvedin ja Tegefjällin alueella, ja molempina päivinä söimme Duvedin ala-asemalla olevassa kahvio-ravintolassa. Valikoimasta löytyi perinteinen ruotsalainen lihapullat, perunamuusi ja puolukkahilloa. Se maistui yllättävän hyvälle. S:ssä söi molempina päivinä lihapulla annoksen!? Muita syömiämme annoksia olivat 90g, ja 150g hampurilaisateriat, grillattu broileri maalaislohko perunoilla. Juomana aikuisilla Åren oman panimon olutta.
Kaiken kaikkiaan rinneravintoloiden hinnat olivat nousseet (eikä vain Euron heikkenemisen johdosta), parin vuoden takaiseen edelliseen Åren vierailuumme verrattuna.
Iltaisin teimme kämpällä erilaisia helppoja, mutta maukkaita ruokia. Liha-, ja juustofondueta, Tagliatellea kermapekoni kastikkeella jne. Näistä myöhemmin lisää….

2 Replies to “Ruokaterveiset Åresta, pohjolan ”alpeilta””

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »