Lidl Suomen grillikauden avajaistapahtuma ja Grillimaisteri tuotteet

Lidl Suomen grillikauden avajaistapahtuma ja Grillimaisteri tuotteet

Lidl Suomi järjesti grillikauden avajaistapahtuman Helsingin Kaapelitehtaalla, johon oli kutsuttu median edustajia, sekä muutamia ruokabloggareita. S:n kanssa edustimme Viiniä ja Ruokaa blogia.

Tapahtuman teemana oli entisestään tunnetun Grillimaisteri brandin vahvistaminen kesäkaudelle 2013. Tapahtumassa esiteltiin jääkiekko Leijonien viralliset MM-kisamakkarat. Makkarat kuuluvat Grillimaisteri tuoteperheeseen, ja merkittävänä uutuutena julkaistiin lätkälegenda Esa ”Tiki”  Tikkasen nimikkomakkara Tikidogi. Makkaran päämaku tulee salamista, Tikkanen oli vahvasti vaikuttamassa makkaraan, ja esittelikin tuotetta rehellisen ylpeästi. Salami sopii makkaraan paremmin kuin banaani, jota olivat kokeilleet. Täytyy myöntää, että tuo salamin makuinen makkara oli ainakin minun makuuni. Ihan varmasti pitää kokeilla omallakin grillillä grillattuna. :=)

Nämä makkarat ovat tulleet Lidl-kauppoihin tänään 18.4. ja MM-kisojen aikana julkaistaan kuulemma vielä yksi lätkälegendan nimikkomakkara. Kenenköhän mahtaa olla, olisikohan Jutin makkara?

Ohessa muutamia kuvia ja makupaloja tapahtumasta.

Esa Tikkanen ja Tikidogi
Kokit työn touhussa
Tässä otos Lidlin tiedotteesta.
”Roope” esittelee Grillimaisteri tuotteita
Kisamakkaroiden lisäksi Grillimaisteri-tuoteperheeseen tulee kesän aikana kuulumaan yli 70 tuotteen valikoima grilliherkkuja aina tuoreista 100-prosenttisista naudan jauhelihapihveistä ruissipseihin, suklaafondueeseen ja kuivamausteseoksiin eli rubeihin.
Esimerkiksi suklaafondue on äärimmäisen helppo jälkiruoka valmistaa grillatessa. Tällaisia jälkiruokia on ollut vähän tarjolla tähän asti. Villimpi tekee suklaafonduesta meksikolaistyylisen mole poblano -kastikkeen pääruualle, kuten kanalle tai possulle. Siihen tulee chiliä ja oman maun mukaan esimerkiksi pähkinöitä. Uusista ruissipseistä voi puolestaan puristella purupintaa salaatteihin, kertoo Neljän tähden illallisesta tuttu keittiömestari Henrik ”Roope” Rehbinder.
Tuoteperheen ydin on erilaiset lihat ja lihatuotteet, joita on tarjolla sekä marinoimattomana että täysin uudenlaisilla marinadeilla höystettynä
Uudet maut valmismarinoituihin lihoihin ovat hyvä lisä tarjontaan. Pitkään kaupoista on saanut vain muutamia tylsiä valmiiksi marinoituja lihoja, kuten hunajamarinoituja tuotteita. Nyt esimerkiksi porsaan ulkofileepihvin saa valmiiksi yrteillä ja valkosipulilla maustettuna, kertoo Rehbinder. 
     Viiniä ja Ruokaa kommentti:
     Tähän on lisättävä, että itse kun aina suosittelen ostamaan marinoimattomia lihoja ja marinoimaan ne itse, niin positiivisesti yllätyin Grillimaisteri- sarjan yksittäispakattuun viskimarinoituun naudan entrecoteen. Tähän vielä palataan kun olen testannut ne omalla grillillä.
      Entrecote on minulle lähes pyhä asia, se on yksi grillilihojen kunkku varsinkin kun hullunlehmäntaudin jälkeen ei kunnollisia ”asadoja” T- luu pihvejä ole Suomesta saanut.
 
      Lähes aina grillaan entrecoten ihan sellaisenaan, ainoastaan merisuolalla ja ihan vähän mustapippurilla höystettyna, joskus saatan (jos innostun) maustevoinapin laittaa päälle. 
 
      Olen toki muutaman kerran itse marinoinut entrecoten, mutta mielestäni se on parasta ainoastaan suolan ja pippurin kanssa jolloin maukkaan lihan oma lihan maku tulee parhaiten esille. 
 
      Näin ollen tuohon viskimarinadilla marinoituun  entrecoteen suhtauduin melko ennakkoluuloisesti. Positiivista oli, että liha ei ”uinut” marinadissa, vaan sitä oli ainoastaan ”inhimillisesti”, joten marinadi on myös helppo pyyhkiä pois lihan pinnalta ennen grillausta. 
      On helppo kuvitella, että tuollainen yksittäin pakattu entrecote-pihvi on helppo ja hyvä vaihtoehto niille kauppojen hyllyillä notkuville, loppuun väsyneille, marinadissa uiville possun pihveille. Varsinkin silloin kun tarvitaan nopeasti jotain grillattavaa tai jos mökkimatkalla pistäytyy pikaisesti kauppaan grillattavaa poimimaan. Tietenkin tuore, hyvin riippunut marmori entrecote on sitten ihan oma maailmansa.
      Muista Grillimaisteri tuotteista Viiniä ja Ruokaa haluaa mainita ehdottomasti kokeilemisen arvoiset tuotteet, grillisinapin, raaka olutmakkaran, maustemyllyt ja kastikkeet, maustevoit, pinjansiemen aurinkokuivattu tomaattiseoksen, sekä suklaa fonduen josta voi jälkkärin lisäksi myös virittää chilin kanssa grillikastikkeen. Niin ja tietenkin Grillimaisteri oluen. 😀
      Sitten loppuun vielä Lidlin ostojohtaja Timo Hansion terveiset.
      Grillimaisteri-valikoimaan kuuluu klassisia grilliherkkuja, mutta myös ennennäkemättömiä tuoteuutuuksia. Lisäksi tuoteperhe tekee grillaamisesta monipuolista ja vaivatonta, sillä Grillimaisteri-merkistä on helppo tunnistaa grillaukseen sopivat, ja vaikkapa vähän erikoisemmatkin tuotteet. Kaikki grillaamisessa tarvittava tulee myymälöihin jo ennen vappua.
 
      Kiitokset vielä Lidl Suomelle, mukavasta ja informatiivisesta tapahtumasta.
 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »