Lauantai ilta Italialaisittain

Lauantai ilta Italialaisittain

Lauantaita vietettiin jälleen ruoan laitosta ja tällä kertaa vanhempien mukavasta seurasta nauttien.
Teemaksi valittiin yllätys yllätys Italia
Eli ei muuta kuin kaupan ja Chef Wotkinin kautta keittiöön ja ensitöikseen viinilasi käteen. Kuiva kokkihan ei saa muuta aikaan kuin kuivaa ruokaa. 🙂
Illalla tarjosimme sitten tällaista.
Antipasti: Piemontelaiset tomaattietanat voissa paistetulla leivällä. Kyytipoikana Italialainen valkoviini St.Magdalena Pinot Grigio, jolla ”huuhtoi” vallan mielellään nuo herkulliset etanat kurkusta alas.
Primo piatto: Ricotta pinaatti täytteiset tortelliinit, kermasitruuna kastikkeessa, rucolalla höystettynä.
Samalla valkkarilla jatkettiin, joka osoittautuikin erinomaiseksi yhdistelmäksi. Pasta suorastaan suli suuhun. Toinen viini vaihtoehto oli ehkä hieman erikoisempi valinta kyseiselle pastalle. Nimittäin australialainen punainen hedelmäpommi Wyndham Estate Bin 555, joka kuitenkin yllätti positiivisesti. Viini ei jyrännyt pastaa, vaan muovaantui hyvinkin pehmeäksi yhdistelmäksi.
Secondo piatto: Yrtti, valkosipuli marinoitua karitsan karetta, valkosipulinen punaviinikastike, porkkana kesäkurpitsa pyre, ja voissa paistetut sokeriherneet ja pikkuporkkanat.

 

Viiniksi näille herkuille valitsin kellarin pölyistä toissa kesänä Toscanasta tuodun supertoscanalaisen. Sangiovese ja Cabernet Sauvignon rypäleistä valmistetun Santa Vittoria tilan Scannagallon vuosimallia 2006.
Ensiksi viinin suutuntuma oli hieman ”pirskahteleva”, ehdin jo pelästyä että tuliko tehtyä vika valinta. Huh ei sentään. Kun viinin oli dekantoinut pääsi viini oikeuksiinsa. Viinin keskitäyteläinen rustiikkinen, kypsiin marjoihin vivahtanut hedelmäinen maku, jossa oli melko voimakkaat hapot ja rotevat mutta pyöreät tanniinit  oli kerrassaan nappivalinta karitsalle.
Dolce: Piemontelaiset täytetyt persikat, ja vanilja jäätelö. Jälkiruoka tuli syötyä sen verran myöhään että väsynyt ja kylläinen seurue ei enää jälkiruoka viiniä kaivannut. No säilyipä ensikertaan.
Jälleen tuli todistettua, että ruokaa laittaessa ja mukavassa seurassa aika kuluu toooodella nopeasti. Kellohan olikin jo kaksi aamuyöllä, ja vastahan jälkiruoat syötiin. Tätä kai voisi kutsua jo hyvinkin italialaiseksi ruokailuksi.

Annosten reseptit kuvineen löytyvät hakemistosta.

5 Replies to “Lauantai ilta Italialaisittain”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »