Pikaruokaa, paistettu entrecote salaattipedillä

Pikaruokaa, paistettu entrecote salaattipedillä

Perjantai-illat on meidän perheessä vauhdikkaita. Työpäivän jälkeen S: painuu Zumbaamaan, ja minä kuskaan vanhempaa tytärtä treeneihin ja takaisin. Kun puoli yhdeksän maissa vihdoin on koko poppoo kotona, ei kauhean pitkänkaavan mukaan jaksa ruokaa enää vääntää. Niinpä usein syömmekin perjantaisin jotain nopeasti valmistettavaa salaattia.
Viimeperjantaina päätin tehdä sitten hieman lihaisampaa salaattia. Paistettua entrecotea salaattipedillä, helppoa hyvää pikaruokaa.
Mielestäni hyvin riiputettu marmorientrecote on ehdottomasti parhaimmillaan aidossa hiiligrillissä grillattuna, mutta kyllä se näin talvella paistettunakin kelpaa.
Tällä kertaa viherosastoa edusti yksinään amerikansalaatti, jota löytyi vihanneskaapista. Lisäksi olisi ollut kiva laittaa vaikka rucolaa, vuonankaalia, tai esimerkiksi herneenversoja. Ne jäi tällä kertaa kuitenkin laittamatta, sen sijaan kaivoimme kaapista pinaatin lehtiä ja freesasimme niitä sitruunavoissa.
Tässä ohje perjantain pikaruualle.
Hiero vähintään tuuman paksuiselle entrecote-pihville merisuolaa ja mustapippuria, ja laita pihvi todella kuumalle pannulle. Käytä joko valurauta- tai hiiliteräspannua, jotta saat riittävän kuumuuden pannuun. Pinnoitetut pannut eivät tähän touhuun sovellu.
Paista entrecotea nopeasti ensin yhdeltä puolelta niin, että saat siihen hyvän paistopinnan. Käännä sitten pihvi ja paista samanlailla toiselta puolelta. Huom! Aina kun paistat pihviä, niin käännä pihviä vain kerran.
Nosta pihvi pannuineen, tai muussa vuoassa 60 asteiseen uuniin, ja anna pihvin jälkikypsyä ja vetäytyä noin 10 – 15 minuuttia. Lopputuloksen tulisi olla medium – kypsä pihvi.
Sillä aikaa kun pihvi tekeytyy uunissa, pese ja revi salaatinlehdet, ja asettele lautaselle. Paista halkaistut tomaatit pannulla, ensin halkaistupuoli, sitten kantapuoli. Ripottele tomaattien päälle  hieman sormisuolaa, mustapippuria, ja parmesaania.
Pyöräytä pinaatinlehtiä pikaisesti pannulla sulassa voissa, ja purista sitruunan mehua päälle.
Nostele tomaatit ja pinaatit lautaselle, sitten pihvi. Kaada lasiin hyvää punaviiniä ja Nauti.
Keittiönvinkki: Sitruunainen yrttivoi toimii todella hyvin entrecoten kanssa. Sitruunan hapot leikkaavat  mukavasti entrecoten rasvoja, ja sopii siksi erittäin hyvin rasvaisen pihvin seuraksi.
Mekin olimme sitruunaisen yrttivalkosipuli-voin tehneet, mutta unohdimme sen tyylikkäästi jääkaappiin.

2 Replies to “Pikaruokaa, paistettu entrecote salaattipedillä”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »