Pekoni-sipulimunakas juhlien jälkeen

Pekoni-sipulimunakas juhlien jälkeen

 

Tällaisen munakkaan väänsin eräiden juhlien jälkeen. Kaverina lautasella oli myllystä rouhittua mustapippuria ja siikatartarleipä. Toimii erittäin hyvin pieneen ”dagen efteriin”, vaikka kuohuviinin kanssa.

4 hengelle

6 munaa
3 rkl maitoa tai kermaa
Paketti pekonia
Sipuli
Suolaa
Pippuria

Riko munat kulhoon, kaada maito sekaan ja riko munien rakenne haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Silppua sipuli pieneksi kuutioksi. Avaa pekonipaketti ja leikkaa saksilla pekoni nippuun pitkittäin kaksi viiltoa. Leikkaa sen jälkeen pekonista pieniä ”kuutioita” ja laita ne kylmälle pannulle. Kun aloitat pekonien paistamisen kylmällä pannulla, pekonin rasva ehtii rauhassa sulaa ja pekonista tulee rapea. Ruskista pekonia hiukan ja kaada ylimääräinen rasva pois, jotta pekoni ei ”keity”. Kaada sekaan sipulisilppu ja kuullota sipuleita ja pekonia vielä hetki.
Lisää munamaito pannulle ja hämmentele sitä lastalla. Anna paistua miedolla lämmöllä kunnes munakas on kypsynyt hiukan. Jos pannussasi on kansi, pidä sitä paistamisen aikana päällä. Näin munakas säilyttää mehukkuutensa eikä pala helposti pohjaan. Mausta tarvittaessa lisää.
Voit lisätä munakkaaseen melkein mitä vaan juhlista ylijäänyttä ruokaa, lihapullan paloja, perunaa, paprikaa, sieniä, yrttejä, mozarellaa, fetaa… vain mielikuvitus on rajana. Yleensä tällainen munakas uppoaa edellisen illan juhlavieraisiin hyvin.

Maistui tälläkin kertaa erittäin hyvältä ja kannen ansiosta oli mehevä.

Keittiön vinkki: kun munakas on melkein valmis, käännä puolet munakkaasta ympäri ja anna paistua toiseltakin puolelta. Tähän riittää jälkilämpö. Yleensä osa vieraista pitää kahdelta puolelta ja osa vieraista yhdeltä puolelta paistetusta munakkaasta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »