Papunyytit

Papunyytit

Pavuista saat terveellisen ja kivan lisukkeen niin lihalle, kuin kalallekin. Tässä kevyempi versio pekoniin käärityistä papunyyteistä.

4 hengelle

Paketti tuoreita neulapapuja tai irtopapuja noin 250g
Pitkä porkkana
Voita
Pippuria

Leikkaa päät pois papujen molemmista päistä. Ota vain sen verran että päistä tulee siistit ja tasaiset. Höyrytä papuja höyrykeittimessä tai keitä hiukan suolatussa vedessä hetki. Voit myös lisätä höyrykeittimeen papujen päälle hiukan suolaa. Älä höyrytä papuja lötköksi vaan jätä napakaksi. Jäähdytä pavut.
Vedä pitkästä porkkanasta 8 kpl ohuita suikaleita. Kiehauta ihan hetkinen, kastamalla kattilassa tai höyrykeittimessä. Jäähdytä siivut.
Kasaa pavuista neljä tasaista nippua, ja sido kiinni kahdesta kohdasta porkkanasuikaleilla. Leikkaa nippu puoliksi keskeltä viistosti, niin että molempien nippujen keskelle tulee porkkanasuikalevyö.
Nosta niput lautaselle pystyyn, ja laita jokaisen nipun päälle hiukan voita ja pippuria. Lämmitä hetken joko uunissa tai mikrossa.

Keittiön vinkki: voit korvata porkkanan kietaisemalla siivun pekonia nipun ympärille, ja paistamalla niitä hiukan pannulla tai uunissa. Myös pancetta tai ilmakuivattu kinkku käy pekonin sijaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »