Mehevä kesäkurpitsamozzarellavuoka

Mehevä kesäkurpitsamozzarellavuoka

Tämä ruoka on oma muunnelma munakoisomozzarellavuoasta, jonka reseptin ja opin olemme saaneet hyvältä ystävältämme, italialaiselta kokilta ja keittiöpäälliköltä Rinolta. Ruoan tein osissa, koska oli maanantai, tyttäremme treenipäivä, ja isäntäkin oli kiinni muissa hommissa. Joten viipaloin, paistoin ja kasasin vuokaa aina vähänkerrallaan, ja kaikissa väleissä ajelin autolla pitkin poikin Vantaata ja Helsinkiä. Lopputuloksesta tuli kuitenkin hyvää ja kukas sitä oikeastaan enää sitten muistaa miten on sählätty ruokaa laittaessa jos lopputulos on hyvää.

4 hengelle

2 isoa tai 4 pientä kesäkurpitsaa
Oliiviöljyä
Jauhelihaa 250 g
Sipuli
Tomaattimurska purkki
Mozarellaa 2 ”palloa”
Parmesan juustoa tai Grana padano juustoa
2 tomaattia

Oreganoa

Basilikaa
Suolaa
Pippuria

Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Sirottele suolaa viipaleiden molemmin puolin, ja anna hikoilla hetken. Pyyhi kesäkurpitsat kuiviksi, ja paista niitä molemmilta puolilta tilkassa oliiviöljyä. Nostele sivuun odottamaan. Paista jauheliha ja sipuli pannulla, ja lisää tomaattimurska. Keitä kastiketta noin 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivuta mozarella ja tomaatit, sekä raasta parmesan juusto.
Voitele uunivuoka. Lado ensin kesäkurpitsan paloista puolet vuokaan, sitten päälle jauheliha-sipulikastike, mozarellaa, parmesan-juustoa ja tomaatit. Mausta aina välejä hiukan haluamallasi yrteillä, pippurilla, ja suolalla. Muista että et mausta liikaa, valmiiseen annokseen voit aina lisätä suolaa ja pippuria. Lado kanneksi loput kesäkurpitsan siivut. Raasta päälle vielä parmesan- juustoa ja paista uunissa 200:ssa asteessa 45 minuuttia, tai kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt.

Oli kyllä makoisaa.

Keittiön vinkki: Mikäli sinulta on jäänyt edelliseltäpäivältä esimerkiksi jauhelihakastikettta, voit käyttää sen tähän ruokaan. Meillä meni chili con carne mukaan ja toimi hyvin. Voit tehdä vuoan myös tonnikalasta, tai kanasta, jauhelihan asemasta.

-S

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »