Mangosmoothie

Mangosmoothie

Päivä alkaa pehmeästi smoothiella.

Olemme jo muutaman kuukauden ajan tehneet arkisin aamupalaksi smoothiet. Minä en ainakaan ole vielä kyllästynyt, enkä usko että R:kään on.

En voi liikaa ylistää smootheja mutta sen ainakin sanon, että smoothie on varmasti hyvä aamupala sellaiselle henkilölle, jolle ei aamupala muuten maistu. Tätähän ei tarvitse pureskella. Ja oikeastaan tämän saa helpommin mukaan kuin voileivän tai puuron. Etsit vain kaapista tehosekoittimen ja jonkunlaisen pullon tai termosmukin ja teet juoman mukaan töihin. Kannattaa kokeilla.

 

Smootheja ja erilaisia juomia voi tehdä hedelmistä ja marjoista, toki juuresmehutkin ovat ihania ja niitäkin kannattaa kokeilla. Yleensä kannattaa lisätä myös jotain nestemäistä tuotetta. Itse käytän melkein aina jogurttia ja soijamaitoa, koska ne yhdessä antavat smoothille kermaista pehmeyttä. Jos et kuitenkaan halua tai voi näitä valmisteita käyttää voithan lisätä vaikka kaurajuomaa. Myöskin erilaiset mehukeitot käyvät smooteihin hyvin. Jääpalalla saa kylmyyttä ja nestettä samassa paketissa. Jos käytät jääpaloja, suosittelen juoman juotavaksi heti, eikä mukaan otettavaksi.

Aika harvoin lisään mitään makeutta smoothieen, koska edellämainitut ainekset sisältävät jo makeutta itsessään. Yhden poikkeuksen kuitenkin aina teen ja se on kiwi hedelmä, silloin tarvitaan hiukan makeutta. Sitä saat vaikka lisäämällä hunajaa, vaniljasokeria tai makeutusainetta. Makeutusaineen kanssa olisin kuitenkin varovainen, koska mielestäni niistä tulee välillä kirpeä sivumaku.

Perjantain mangosmoothie, noin 1litra
1 banaani
1/2 isosta mangosta tai yksi pieni mango
2,5 dl Valion vanilja jogurttia
2,5 dl soijamaitoa
1 dl appelsiinimehua
1,5 tl juoksevaa hunajaa

Kuori ja pilko mangonliha tehosekoittimeen. Tee sama banaanille. Kaada kaikki nestemäiset aineet mukaan ja laita kone käyntiin. Sekoita haluamasi aika. Jos haluat että juomassasi on ”sattumia” pyöräytä vain hetken. Jos taas haluat että juoma on tasaista, anna sekoittua kunnolla.

Jos mango ja banaani ovat kypsiä et tarvitse mitään lisämakeutusta smoothieesi. Jos taas käy niin kuin minulle tänäaamuna, ja hedelmät olivat suht ”raakoja”, jouduin lisäämään makeutta. Valitsin tähän hunajan, siinä kun on luonnon voimaa…

Keittiön vinkki: Jos haluat tehdä pienemmän annoksen, vähennä vain nesteiden määrää ja pidä hedelmien määrä samana. Näin saat paksumpaa ja hedelmäisempää juomaa.

-S

2 Replies to “Mangosmoothie”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »