Maailman parasta lasagnea

Maailman parasta lasagnea

Pienenä poikana yksi ehdottomista herkkuruuistani oli äidin tekemä lasagne. Mielestäni äiti teki maailman parasta lasagnea.
Tässä eräänä sunnuntai aamuna herätessäni ehkä vähän normaalia aikaisemmin, mieleeni tuli tuon herkullisen lasagnen tuoksu ja maku. Päätin siltä istumalta, että tänään tekisin itse pitkästä aikaa lasagnea. Intoni oli niin kova, että en meinannut millään malttaa odottaa pääsyä keittiöön. Ensin oli kuitenkin tehtävä ja syötävä jo ”perinteksi” tullut sunnuntai aamun brunssi.
Brunssin noin puoli yhdeltä sitten pääsin aloittamaan lasagnen valmistamisen, ja tässä sen ohje.

Jauhelihakastike.
Tee annos jauhelihakastiketta. Itse valmistin sen lähestulkoon samalla tavalla kuin tagliatellea ja jauhelihakastiketta reseptissäni, jätin vain herkkusienet tällä kertaa pois.

Katso ohje hakemiston kohdasta tagliatellea ja jauhelihakastiketta.

Valkokastike.
Tämän ohjeen tarkistin Aglio & olio kirjasta. Määrä riippuu sitten lasagnen koosta. Onnistuneen lasagnen salaisuus on sen juuri sopiva koostumus. Se ei saa olla kuiva, vaan pitää olla mehukas, mutta ei liian löysä. Kastikkeita ja pastaa pitää olla juuri oikeassa suhteessa.

Litra maitoa
100g voita
1dl vehnäjauhoja
muskottipähkinää
valkopippuria

Sulata voi. Lisää jauhot pannuun ja anna niiden kypsyä hetki. Lämmitä maito eri astiassa ja lisää se pannuun koko ajan sekoittaen. Pidä lämpö alhaisena ja sekoita koko ajan, kunnes kastike alkaa sakeutua ja on tasaista. Mausta valkopippurilla ja muskottipähkinän raasteella tai jauheella. Varo kuitenkin, ettei muskottipähkinää ole liikaa, sillä sen maku alkaa heposti dominoida.
Valkokastike ei myöskään saa olla liian sakeaa, koska silloin lasagnesta tulee raskasta.

 

Voitele vuoka. Levitä pohjalle jompaa kumpaa kastiketta. Itse laitoin jauhelihakastiketta. Lado päälle kerros lasagnelevyjä siten, että levyt menevät mahdollisimman vähän päällekäin, ettei tule paksuja pastakönttejä. Vaihda kastiketta ksdyikryys js raasta valkokastikkeen päälle aina parmesaania. Jatka kerrosten tekemistä ja vuorottele kastikkeita siten että viimeiseksi jää lihakastike. Kaada lihakastikkeen päälle ohut viiru valkokastiketta, muutama nokare voita ja reilusti parmesaania.
Älä tee liikaa kerroksia, kuusi kerrosta on yleensä maksimi. Paista 175- asteisessa uunissa 30 – 40 minuuttia.

Paistamisen jälkeen laita vuoan päälle folio, ja anna lasangen levätä hetki ennen leikkaamista ja tarjoilua.

Tällä ohjeella valmistui lasagne, joka maistui erinomaiselle ja myös meidän lapsille. Siitä todisteena, että he ottivat innolla lisää ja kehuivat todella hyväksi. Ehkäpä he muistelevat joskus isän tekemää lasagnea maailman parhaana lasagnena. Eivät tosin ole vielä maistaneet mummin tekemää lasagnea.

-R

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »