Kermainen broileririsotto

Kermainen broileririsotto

Olen ollut jo jonkin aikaa syömättä ylimääräisiä hiilihydraatteja, ja siinä ihan hyvin onnistunutkin. Olo senkun paranee, ja pikkuhiljaa kilot karisee. Hiukan nuo vuodenvaihteen juhlapyhien, ja Åren reissun ”mässytykset” tätä hommaa sekoittivat, mutta helpompi on kuitenkin ollut pysyä tässä ruodussa kuin tavallisessa laihdutuskuurissa.
Kun pitkään tekee lisukkeiksi, ja pääruuiksi erilaisia vihannesjuttuja, alkaa jossain vaiheessa elimistö huutamaan hiilihydraatteja. Silloin pitää pysyä lujana, ja katsella tiukasti vihannestiskiltä löytyviä herkkuja.

Tänään ajattelinkin tehdä porkkanasta, parsakaalista, sipulista ja broilerinfileistä eräänlaista wokkia. Siivutin kaksi isoa porkkanaa, yhden sipulin ja irroitin parsakaalinnuput. Suikaloin kolme maustamatonta broilerinfilettä leikkuulaudalle ja laitoin pannun kuumenemaan.
Silloin se iski… heikko hetki. Mieleen alkoi hiipiä ihana kermainen risotto. Vieläkin järki ja elimistö kamppailivat keskenään, joten päätin tehdä myös risottoa tämän vihannesvaihtoehdon rinnalle. Päätin ottaa risottoa vain maistiaisen verran.
Laitoin siis toisen kattilan liedelle risottoa varten. Erottelin jo valmiiksi suikaloimastani broilerinfileistä puolet ja pilkoin ne pienemmiksi paloiksi. Otin myös osan leikkaamastani sipulista ja silppusin pienemmäksi silpuksi.
Kattilaan reilu nokare voita ja tilkka oliiviöljyä. Sekaan sipuli kuullottumaan, ja sen jälkeen riisit. Sekoittelin riisejä kunnes ne olivat läpikuultavia. Broilerin palat ruskistin erillisellä pannulla, jotta sain niihin enemmän väriä. Lisäsin ne sen jälkeen riisien sekaan. Olin keittänyt vedenkeittimellä litran vettä ja kaadoin siitä osan kattilaan. Lisäsin kanafondia ja sekoittelin koko ajan. Olisin lisännyt myös valkoviinä, mutta koska R ei ollut kotona eikä puhelimen päässä, en uskaltanut mennä kellariosastolle omin päin. Sekoittelin risottoa koko ajan ja lisäsin vettä sitämukaa kun seos paksuuntui.

Samalla aloin valmistamaan toista ruokaa johon siis olin varannut porkkanaa, sipulia, parsakaalia ja broileria. Ensin pannuun oliiviöljy ja sitten broilerit. Hetken päästä sipuli ja paprika, ja viimeisenä parsakaalinkukinnot. Lisäsin hiukan suolaa ja mustapippuria sekä vettä. Siinä näitä ruokia sekoitellessani tajusin että risotossa oli aivan liian vähän broileria… pienen hetken mietittyäni noukin vihannesten seasta toiselta pannulta loput broilerit ja lisäsin ne risoton sekaan. No nythän minulle jäi siis syötäväksi muutama porkkanan ja sipulin siivu höystettynä parsakaalilla, koska olin luvannut itselleni että otan risottoa vain hiukan.
Muistin jossain ohjelmassa nähneeni, että pannulle vihannesten sekaan laitettiin voita, ja ikäänkuin keitettiin voi vaahdossa. Päätin kokeilla tätä keinoa, joten lisäsin ruokalusikallisen voita pannulle. Ihana tuoksu leijaili ilmoille, ja nälkä kurni jo vatsassa tosi äänekkäästi. Maistelin vihanneksia, ja lisäsin hiukan suolaa ja pippuria.

Lisäsin risottoon lopuksi kerman ja parmesanin, ja kiehautin hiukan että kerma kuumentui ja juusto suli. Tarkistin suolan, ja lisäsin sitä hiukan.
Sitten tuli annoksen kokoamisen aika. Ensin vihanneksia lautaselle. Ne olivat siinä niin velton ja yksinäisen näköisiä, että kauha alkoi kaapia risottokattilaa. Vesi valui suupielistä kun muotoilin stanssilla komean tornin risottoa vihannesten viereen. Pari valokuvaa annoksesta ja sitten syömään.
Niinhän siinä sitten kävi että ”hiilarit” paukkui rajojen yli urakalla, ja maistiaisiksi otin sitten niitä vihanneksia.
Nyt soimaa omatunto ja kun ajattelen huomisia eväitäni työpaikalla, täytyy vain todeta että onhan se karkkipäiväkin kerran viikossa. Miksi ei ”hiilari” päivä.

Ainekset

3 dl risotto riisiä
sipuli pilkottuna
Kanalientä 1 litra
1,5 – 2 broilerin filettä pilkottuna pieniksi kuutioiksi
2 dl kuohukermaa
parmesan raastetta
suolaa ja pippuria

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »