Kanahampurilainen ja grillivarras

Kanahampurilainen ja grillivarras

Grillausinto nousee aina kun ulkona paistaa aurinko. Tällä kertaa ajattelimme grillata hampurilaisia. Perinteisen jauhelihapihvin sijaan päätimme käyttää broilerin filepihvejä. Grillasimme pihvit ensin kokonaisena ja leikkasimme sitten ne siivuiksi. Kokeilimme myös juuston sijaan Lidlin grillijuustoa. Tällä kertaa käytimme sitä maustamatonta versiota. Hampurilaiseen saa tosin mukavasti makua jos käyttää maustettuja juustoja, esimerkiksi BBG mausteista.8 hampurilaista

400g broilerin fileitä (joko minuuttipihvejä tai tavallisia fileitä)

2dl Turkkilaista jugurttia ja mausteita maun mukaan

Paketti grillijuustoja (Lidl)

8 kpl moniviljasämpylää

Salaattia

Tomaattia

Kurkkua (sekä tuoretta että suolakurkkua)

Sipulia

Ketsuppia, sinappia  ja hampurilaiskastiketta voi laittaa myös tarjolle

Vartaat:

Paprikaa

Kesäkurpitsaa

Sieniä

Maissia

  1. Sekoita jugurtti sekä mausteet keskenään ja laita jääkaappiin vetäytymään. Voit käyttää maustamiseen esimerkiksi pippuria, suolaa, paprikajauhetta (esim. savupaprikaa), persiljaa, oreganoa, currya…
  2. Leikkaa salaatti, tomaatti, kurkku ja sipuli siivuiksi lautaselle, josta jokaisen on helppo ottaa haluamaansa täytettä.
  3. Halkaise grillijuustosiivut keskeltä halki. Voit myös grillata ne paksuina, mutta matalammat siivut toimivat hampurilaisessa oikein hyvin. Juusto leikkaantuu hyvin kylmänä.
  4. Paloittele vartaiden ainekset ja kokoa niistä mieleisiäsi. Esikeitetystä maissista saat veitsellä leikattua kiekkoja. Yhdestä maissista tulee 8 kiekkoa. Minä käytin kaksi maissia, jotta jokaiseen vartaaseen tuli molempiin päihin maissikiekot. Huomasimme grillatessa, että koska maissikiekot jotka leikkasin, olivat paljon isompia kuin leikkaamani kasvikset, oli grillaaminen haastavaa. Maissit saivat väriä heti ja muut kasvikset eivät niin nopeasti. Eli laita maissikiekot joko erilliseen varrastikkuun, tai leikkaa muista kasviksista isoja palasia.
  5. Grillaa vartaat ensin ja laita ne peltivuokaan folion alle, näin ne pysyvät lämpimänä.
  6. Grillaa sitten broilerifileet ja juustot. Samalla voit paahtaa myös halkaistut sämpylät grillissä. Varo kuitenkin polttamasta niitä. Voit myös käyttää sämpylöiden paahtamiseen leivänpaahdinta tai paistinpannua. Tee sämpylät aivan viimeiseksi kun broilerinfileet lepäävät.
  7. Kun broileri on grillattu, anna levätä minuutti pari, ennenkuin leikkaat ne annos siivuiksi.
  8. Kutsu vieraasi täyttämään omat hampurilaisensa, näin jokainen saa haluamaansa sisukset siihen.
  9. Nauti hampurilainen grillatun kasvisvartaan kanssa, hyvä vaihtoehto perinteisille ranskalaisille perunoille.

Keittiön vinkki: Hampurilaisesta saa helposti kasvisversion kun käyttää vaikka pelkkää grillijuustoa. Älä leikkaa tällöin juustoa ohuemmaksi, vaan grillaa juusto paksuna. Voit myös grillata tofujuustoa pihvin sijaan.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »