Ihana aamukahvi kuohkealla maitovaahdolla

Ihana aamukahvi kuohkealla maitovaahdolla

Viikonloppuisin juomme kahvin aina maitovaahdon kera, tuntuu jotenkin luksuksemmalta kuin tavallinen kahvi. Täytyy todeta, että juomme aika vähän ihan tavallista suodatin kahvia. Espresso kahvi kuumennetun maidon kera, se on herkkua.

Valmista kahvi haluamallasi tavalla, suosittelen kuitenkin espresson keittämistä joko nappikoneella, mutterilla, tai jollain muulla espresso keittimellä.

1. Lämmitä maitoa mikrossa lämpimäksi mutta älä anna kiehua, ja varsinkaan yli. Kaada ensin haluamasi määrä lämmintä maitoa kahvimukiin ja sekoita mekeutus sekaan jos sitä käytät.

2. Kaada korkeaan kapeaan mitta-astiaan maitoa  noin kolmasosa astian tilavuudesta ja vaahdota Bamixilla tai muulla sauvasekoittimella maito jämäkäksi vaahdoksi. Maidon pinta nousee yllättävän paljon vaahdotettaessa, joten siitä syystä laita vain 1/3 osa maitoa purkin pohjalle . Jos käytät Bamixia, vaahdota maito täysin sileällä pyöreällä terällä. Hyvä muistisääntö terää valittaessa on, että sileällä terällä sileää vaahtoa.

3. Lusikoi vaahtoa mukiin lämpimän maidon päälle mukava kerros.

4. Kaada kahvi hitaasti maitovaahdon läpi lasiin. Jos kaadat liian rivakasti, kahvi ei erotu maidosta kauniisti, vaan painuu suoraan pohjaan asti. Kun olet kaatanut tarpeellisen määrän, ota vielä vähän vaahtoa lusikkaan ja peitä kahvin ”sisäänmeno” jäljet.

5. Ripottele halutessasi pinnalle suklaa rouhetta ja nauti.

Keittiön vinkki: Näin vapun korvilla voit sekoittaa juomaan vaikka Amarettoa tai Kahlua ja saat mukavan jälkkärin vappuillalliselle.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »