Helppoa Tex – Mex ruokaa

Helppoa Tex – Mex ruokaa

Rakastan omaa versiotamme ”tacoletuista” / tortilloista. Mielestäni sisällä pitää ehdottomasti olla jotain rapeaa vihannesta tacokastikkeen lisäksi, sekä myöskin kermaviiliä ja juustoraastetta. Kyseinen resepti onkin muovautunut 23 vuoden aikana nykymalliinsa. Välillä siihen saatetaan lisätä joku hyvä ainesosa, tai korvata joku uudella. Lisäksi isäntä tekee silloin tällöin omia fajita versioitaan kanan, tai naudan fileestä.

Aikojen alussa teimme salsan itse ja käytimme aina kovia tacokuoria. Liekö silloin tortillalettuja ollut olemassakaan, kun emme niitä koskaan kokeilleet. Nykyään käytämme melkein aina tortilloja kovien kuorien sijaan, ja ”laiskistuneena” ostamme valmiin salsan. Kun aloin vähentää hiilihydraatteja, hamittelin että en voi syödä enää tacoja. Onneksi hyvä ystäväni J vinkkasi kerran kyläillessään, että letun voi aivan hyvin korvata jenkkisalaatin lehdellä.

Niinpä eräänä sunnuntaina kokeilimme tätä hiilaritonta versiota. Varalle (ja lapsille) olin varannut kuitenkin yhden tortillapussin. Täytyy kyllä sanoa että minä en enää haikaile hiilaristen tortillojen perään, vaan pärjään aivan hyvin tällä salaatinlehdellä. Perheen muilla jäsenillä käyttö taitaa olla fifty fifty.

1 paprika
2 tomaattia
1/2 kurkkua
1/2 jenkkisalaatin lehdet irroitettuna ja kokonaisina
1/2 salaattia silputtuna
400g jauhelihaa tai  maustamattomia broilerin filesuikaleita
1 pussi tacomausteseosta
2 avocadoa
1 kynsi valkosipulia
tacomaustetta
2 purkkia kermaviiliä
1 purkki salsakastiketta
jalopenoja maun mukaan
1 pussi tortilloja (tacolettuja)
1 pussillinen (250g) juustoraastetta tai itseraastettua juustoa

Paista jauheliha tai broilerinsuikaleet ja tee kastike mausteseospussin mukaan. Siivuta paprika ja paista niitä hiukan pannulla niin, että ne pehmenevät. Voit myös jättää osan paprikoista raaoiksi, jos kaikki syöjät eivät pidä paistetusta paprikasta. Irroita jenkkisalaatista noin puolet uloimmista lehdistä, pese ne ja jätä kuivumaan kokonaisina.Silppua loppu salaatti, pesty kurkku ja pesty tomaatti pieneksi silpuksi.

Valmista seuraavaksi guocamole. Halkaise avocadot ja poista niistä kivet. Kaavi avocadon lihat kapeaan sekoituskulhoon. Purista sekaan hiukan sitruunanmehua, ettei avocado tummu. Lisää purkillinen kermaviiliä, tacomausteta ja valkosipuli silputtuna joukkoon. Sekoita Bamixilla tai muulla sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Voit tarvitaessa lisätä suolaa ja mustapippuria makusi mukaan.

Asettele kaikki eri aineosat erillisiin kuppeihin, tai yhteen isoon vuokaan missä on lokerot kaikille ainesosille. Älä unohda laittaa esille myös juustoraasteta. Meillä on muovinen Tupperwaren tarjoiluvati, jossa on erilliset lokerot kaikille ainesosille. Ei välttämättä niin kaunis, mutta toimiva.

Kuumenna kastike, ja jos käytät tortilloja, niin kuumenna myös ne uunissa tai microssa. Jokainen syöjä voi kasata oman lettunsa/salaatinlehtensä, haluamillaan herkuilla.

Minun salaatinlehteni kasautuu seuraavasti. Lehden sisälle laitan ainekset seuraavassa järjestyksessä. Salsakastike, jauhelihakastike, raaka paprika, tomaatti, kurkku, guacamole, salaatti, kermaviili ja juustoraaste. Sitten vaan sallatinlehti rullalle ja nauttimaan.

Keittiön vinkki: kun täytät lehtiä tai lettuja, älä laita liikaa täytettä, että saat käärittyä kunnon rullat tai paketin. Kun käytät salaatinlehteä, voit syödä muutaman enemmän ja pienemmällä täytemäärällä.
Voit myöskin ottaa mukaan lisää ainesosia, kuten maissia, sipulia tai nachoja.

Meidän perhe RAKASTAA tätä ruokaa ja sitä tehdäänkin usein iso satsi, jota riittää seuraavallekin päivälle.

-S

2 Replies to “Helppoa Tex – Mex ruokaa”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »