Cannelonit

Cannelonit

canneloni6

Täällä espanjassa kaupassa myydään valmiita paketteja Cannelonien tekoon.  Se on hyvä juttu meille, koska tässä asunnossa ei ole pastakonetta, eikä muitakaan valmiuksia keiken tekemisestä aasta ööhön. Ruokahan sisältää samat aineet kuin lasagnessa, kastiketta myöten. Tekoprosessi on vain erilainen, lopputuloskin maistuu suht samalta. Tässä ehkä on hiukan enemmän pastaa, noin suhteessa jauhelihan määrään. No kokeiltu on…

 

Paista jauheliha ja tee kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Tai varioi itse. Kunhan jauhelihakastike ei ole kauhean litkua, vaan aika tömäkkää, jotta pysyy rullien sisällä. Voit hyvin käyttää edellisen päivän bolognese kastikkeen tähän hyödyksi.

canneloni1

Keitä neliskulmaiset raa-at pastalevyt runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Keitä muutama kerrallaan, jotta eivät tartu kiinni toisiinsa. Voit käyttää lasagne levyjä ja katkaista ne keittämisen jälkeen kahtia, niin saat sopivan kokoisen pastalevyn rullaa varten. Laita keitetyt levyt puhtaan käsipyyhkeen päälle odottamaan täyttöä.

canneloni2

Anna jauhelihakastikkeen jäähtyä, ennen kuin rullaat. Laita pastalevyn toiseen päähän lusikallinen jauhelihakastiketta ja rullaa mahdollisimman tiiviiksi rullaksi.

canneloni3

canneloni5

Lado rullat vieri viereen voideltuun uunivuokaan.  Voit tehdä Cannelonit myös niin, että et laita niitä tiiviiksi paketiksi vuokaan, vaan jätät aina rullan väliin tilaa. Näin kastike valuu ihanasti rullien ympärille. Itse jouduin tekemään tiiviin laatikkomallin, koska rullia oli paljon ja paistoastiat vähissä.

canneloni4

 

Valmista beshamel kastike joko valmiista pussista tai tee kokonaan alusta allaolevalla ohjeella.Kaada kastike pastarullien päälle ja lisää juustoraastetta, jotta koko komeus gratinoituu.

Beshamel kastike:

30 g voita

2,5 rkl vehnäjauhoja

1/4 tl valkopippuria

5 dl kevytmaitoa

1/2 tl suolaa

Laita kaikki aineet kattilaan ja sekoita hiljalleen kiehumisen aikana. Älä keitä kovaa, ettei pala pohjaan. Keittoaika noin 5-8 minuuttia.

 

Tarjoile salaatin kanssa.

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »